Jean- Claude Ellena'dan Hermessence!
GÜZELLİK

Jean- Claude Ellena'dan Hermessence!

Hermès, Hermessence parfüm koleksiyonu ile doğayı şiirsel bir yorumla yeniden keşfediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Mayıs 2018

Pelin Hasçalık

Hermès baş parfümörü Jean- Claude Ellena, kalbe dokunan ve duyulara doğrudan hitap eden Hermessence koleksiyonunu rafine zevklere sahip kadın ve erkeklere adıyor. Jean-Claude Ellena, koleksiyonun yaratım sürecinde, Japon şiirlerinin tek bir nefesten uzun olmaması gerektiğinden ve okuyanda ani, beklenmedik bir haz yaratmasından esinlendiğini söylüyor: "Hermessence koleksiyonunun, şiirin formu ile benzer bir rezonans yaratarak, deneyenlerde merak ve beklenmedik bir duygu ortaya çıkarmasını, kendilerini doğaya olabildiğince yakın hissetmelerini istedim."

2016'dan bu yana markada kreatif direktörlük yapan parfümör Christine Nagel, Hermès'in değer verdiği yaratıcı özgürlüğü somutlaştırmayı sürdürüyor. Hermessence koleksiyonu, ikisi Essence de Parfum ve üçü Eau de Toilette olmak üzere beş yeni koku kompozisyonuyla adeta değerli bir eser niteliğinde. Christine Nagel'ın sanatsal imzasını taşıyan beş kreasyondan her biri parfümör için Doğu rüyasının birer yansıması; "Parfümerinin kökenine doğru bir yolculuğa çıkmak ve tarihini derinlemesine incelemek istedim." Uyum ve dengenin sayısını temsil eden bu beşli, Hermès ve parfümörlerinin anlam kattığı bir hikayenin peşine düşmeye ve oryantal bir rüyanın asırlık zarafetini yeniden keşfetmeye davetiye çıkarıyor.

Parfüm dünyasının asil elementlerinin eşsiz ve şaşırtıcı bileşimiyle oluşturulan koleksiyonda; misk, mür, agar odunu ve sedir gibi ender malzemeler çağdaş notalarla buluşarak 'eseri' tamamlıyor. Diğer yandan, İpek Yolu'nun hatırası ve ölümsüz diyarlar da Hermessence ile yeniden doğuyor. Eau de Toilette serisindeki üçlüden ilki Myrrhe Églantine, kızıl reçinenin yaban gülü ile harmanlanmasıyla ilk görüşte aşka atıfta bulunuyor. Parfümdeki mür, baharatlı ve gizemli kuşburnu ile karışıyor. Serinin ikincisi Agar Ébène'in sıcak ve odunsu yumuşak notaları, eski bir bavulun açılmasıyla, içinden agar odunu aroması yayılması şeklinde tasvir ediliyor. Son üye olan Cèdre Sambac, sedir ağacı ile yasemini buluşturuyor. Malzemelerin geçmişine yaptığı yolculuk esnasında parfümör Christine Nagel, en kıymetli dışavurumlardan birini, en saf miske ait ender bulunan bir formu keşfetmiş. Tek başına uygulayabileceğiniz ya da bir Hermessence parfüm ile kokusunu yoğunlaştırabileceğiniz veya kişiselleştirebileceğiniz iki saf parfüm yağı, Essence de Parfum serisinde sunuluyor. Cardamusc'da, dünyanın en eski baharatlarından biri olan kakulenin ışıltılı etkisi altında, miske ait kuşatıcı hayvansal notalar iç içe geçiyor. Musc Pallida'da ise misk, süseni yükselterek ona yumuşaklık kazandırıyor.