Maksimum tazelik
GÜZELLİK

Maksimum tazelik

Makyajda renk ve dokuların yeniden keşfi, güzelliğin farklı yüzleri ve yaz bakım listesi...

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Haziran 2018

Hazırlayan Pelin Hasçalık
Fotoğraflar Kenneth Willardt

Yaz sıcağında bakım rutininize dahil edebileceğiniz yeni ürünler ve uzman önerileri.

SPF DESTEĞİ Yaz güzellik rutininin en vazgeçilmez adımı şüphesiz güneş koruyucu kullanmak. Fakat araştırmalar kadınların yüzde 70'inin düzenli olarak güneşten korunmadığını gösteriyor. Dermatolog Joshua Zeichner'ın güneş koruyucu krem kullanımını artırmaya yönelik kolay bir önerisi var; bu tip ürünleri diş macunu gibi günlük kullandığınız bakım ürünlerinin yanında tutmanız.


Babe Facial Sunscreen Oil-Free, 97,50 TL

Unutmayın, özellikle hassas cilt tipleri güneş konusunda daha dikkatli olmalı. Daylong Sensitive güneş serisi, narin, alerjik, yağlı ve akneye eğilimli ciltler için hassas koruma sunuyor. Seride yer alan Ultra Face Gel Fluid SPF 30, su bazlı formülü ve ekstra hafif, yağ içermeyen jel formuyla hızlıca emiliyor. Karma ve yağlı ciltler için geliştirilen Babe Facial Sunscreen Oil-Free SPF 50+ ise yağ içermeyen formülüyle gün boyu yüz bölgesinde güneş ışınlarına karşı koruma sağlıyor.

GÜNEŞ ETKİSİ Nars'ın sınırlı sayıdaki kapsül makyaj koleksiyonu Erdem for Nars Strange Flowers'ın romantik dünyasına dahil olan Loves Me Not allık, kadife yumuşaklığına, sedefli bir bitişe ve iki renk seçeneğine sahip.


Bobbi Brown Bronzing Powder, 160 TL

Yüz, boyun ve dekolte bölgesinde, bronzlukla uyumlu olarak cilt tonunu ısıtan ve renk tonunu eşitleyen Bobbi Brown Bronzing Powder, fondöten üzerinde en doğal etkiyi yaratma konusunda oldukça başarılı. Elmacık kemiklerini vurgulamak için doğal cilt tonunuzdan bir ton koyu bronzlaştırıcı pudra uygulamanız tavsiye ediliyor.

CİLT BAKIMI Güneşlendikten sonra, cildi ferahlatan, nemlendirerek tazeleyen içeriklerden yardım almak şart. En hassas ciltler dahil her tipe uygun olan Caudalíe Yüzde 100 Organik Üzüm Suyu, yılda bir defa hasat zamanı toplanan üzümlerden elde ediliyor.


Caudalíe Organik Üzüm Suyu, 72 TL

Mineral ve vitamin zengini su, doğal nemlendirme mekanizmasını harekete geçirerek cildin hidrolipidik (en üst) tabakasını nemlendiriyor ve hyalüronik asit üretimini destekleyip artırıyor. Yaz sıcağında cildi temizlerken kurutmayan ve yenilenme sağlayan ürünler arasından önerimiz ise deniz tuzu ve şeker kristali içeriğiyle nazikçe cildi temizleyen ve detoks etkisi yaparak parlaklık kazandıran La Mer The Replenishing Oil Exfoliator.

TERAPİ SEANSI Dermatolog Dr. Ömür Tekeli, klinik uygulamalardan tam verim alabilmek ve tüm gözenekleri arındırmak için öncelikle detaylı bir cilt bakımı yapılması gerektiği görüşünde: "Her cildin ihtiyaç duyduğu farklı bir seçenek mevcut: Nem bakımı, akne bakımı, yaşlanma karşıtı bakım, hassas cilt bakımı, arındırıcı bakım, yenileyici bakım... Benim önerim, kişiye özel hazırlanan saf C vitaminli maske ile cildi içeriden güçlendiren, hava kirliliği, yaşlanma, güneş ve serbest radikallere karşı koruyan özel bir bakım yaptırmak." Daha sağlıklı bir cilde ulaşmayı sağlayan ve Haytoğlu Klinik'te uygulanan Salt Facial bakımı ise içeriğindeki deniz tuzu kristalleriyle üç adımda etki ediyor. Terapinin ilk aşamasında, yüzde yüz doğal deniz tuzu kullanılarak yapılan işlem cildi tahriş etmeden ölü derilerden arındırıyor. İkinci aşamaya hazır hale gelen cilde hyalüronik asit, multivitaminler ve antioksidanlar ultrason ile uygulanarak, cildin üç kat derinine nüfuz ediliyor. Son aşamada ise yüksek yoğunluklu LED tedavisi ile cildin iyileşmesine ve gençleşmesine yardımcı olunuyor.

BÖLGESEL İNCELME ClinicUp Sağlıklı Yaşam Koordinatörü Dr. Ezgi Kaygusuz, bölgesel incelme tedavisinde uygulanan ameliyatsız yöntemlerden en etkin ve kalıcı olan ikisinin; fokus ultrason ile incelme ve mezoterapi ile bölgesel incelme olduğunu söylüyor: "Fokus ultrasonda, yağ kırmaya odaklanmış ultrasonla yağ dokudaki yağ hücresinin çeperine zarar veriliyor, böylece hücre bir küçülme sürecine giriyor. Mezoterapi ile bölgesel incelmede ise cilt altı yağ dokuya mezoterapi yöntemi ile yağ parçalayıcı ilaçlar enjekte ediliyor."