Yeni kıvrımlar
GÜZELLİK

Yeni kıvrımlar

Dr. Hamidreza Samani, yaza girerken kısa yoldan sıkı ve kıvrımlı bir vücut vadeden yeni AWT yöntemini ve etkilerini anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Haziran 2018

Pelin Hasçalık

Arestetik'in kurucusu Plastik Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Dr. Hamidreza Samani, vücut şekillendirmede hızla yükselişe geçen, cerrahi girişime gerek kalmadan hem selülit problemini gidermeye hem de vücut tipini şekillendirmeye yardımcı olan yeni bir yöntemden bahsediyor: Acoustic Wave Technology (AWT). Her kadının düzgün bir vücutla yaza girmeyi arzuladığını söyleyen Dr. Samani'nin forma girme konusunda, yöntemi daha da merak etmenizi sağlayacak bir yorumu var: "Zayıflarken sadece ölçüsü küçülen armut olmayın, vücudunuz arzu ettiğiniz forma da kavuşsun."

Arestetik hangi alanlarda başvurabileceğimiz bir klinik?
Arestetik için 2016 yılında başlayan bir proje diyebiliriz. Planlamalar, zaman içinde büyüyen ve estetik cerrahi, diyet, sağlıklı yaşam olmak üzere üç farklı alanda faaliyet gösteren bir kuruluş olarak yapıldı. 2017 Mart ayında kapılarını açan klinik şu anda planlandığı gibi estetik cerrahi, diyet ve sağlıklı yaşam alanlarında hizmet veriyor. Ben Cerrahpaşa Plastik, Estetik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı'nda uzmanlık eğitimi aldığım için estetik cerrahi konusunda çok geniş bir alanda uygulama yapıyorum. Ayrıca klinikte çeşitli alanlarda ayakta estetik uygulamalar da gerçekleştiriyorum.

AWT'nin diğer vücut şekillendirme yöntemlerinden farkı nedir?
Bu yöntem hastalar için çok yönlü bir tedavi imkanı sağlıyor. En önemlisi, selülit tedavisini de içinde barındırması. AWT, herhangi bir cerrahi girişime gerek kalmadan etkin bir şekilde, tek başına cildi meşhur portakal kabuğu görünümünden kurtarıyor. Bir diğer mucizesi; soğuk lipoliz yöntemi ile kombine edildiğinde hem alınacak sonucu üçe katlıyor hem sonuç almak için gereken süreyi yarı yarıya kısaltıyor.

Bu teknik, ameliyatsız estetik uygulamaları arasına yeni mi dahil oldu?
Evet, yeni bir uygulama ve gerçekten daha önceki uygulamaları hızla geride bırakan bir yöntem. En sık kullanılan bölgeler kalçalar, basenler ve bacakların iç kısmı. En etkili sonuçlar ise cilt altında yoğun kas yapısı olan bölgelerde görülüyor.

Uygulama ne sıklıkla tekrar edilmeli ve kalıcılığını sürdürmesi açısından nelere dikkat edilmeli?
Uygulama sıklığı haftada iki veya üç seans olmalı. Tedavinin temeli, portakal kabuğu görünümünü oluşturan bölmeleri yok etmek olduğu için ancak aşırı kilo alımı varsa kısmen selülitler ortaya çıkabilir.

Uygulama sırasında ağrı hissediliyor mu?
Uygulama esnasında herhangi bir ağrı ya da acı olmaz, hatta gayet konforlu bir uygulama. Fakat bu uygulamada da diğer müdahaleler gibi her hastanın durumuna özel tedavinin yapılıp yapılmadığına karar verilmeli. Örneğin hamilelik ya da hamilelik ihtimali olanlara uygulanamaz. Uygulamadan sonra zaman içinde bölgenin daha düzgün ve homojen bir görünüme sahip olduğu görülür ve bu genellikle üçüncü seans, yani birinci haftadan sonra yavaş yavaş ortaya çıkar.

AWT, armut tipli bir vücutta ideal sonuç veren bir uygulama mı?
Vücut tipleri, sınıflandırma açısından farklılıklar gösterir. Tabii ki, vücuda şeklini veren sadece yağ dokusu değil. Özellikle kalça kemikleri, gövde ve bacakların boyu da önemli ancak vücut şekillendirme yöntemleri ile istenmeyen bir bölgesel yağlanmadan kurtulup, armut görünümü ile vedalaşabiliriz. AWT'yi diğer bölgesel incelme teknikleri, özellikle de soğuk lipoliz ile kombine ettiğinizde sonuçlar epey yüz güldürücü ve kalıcı sayılabilecek nitelikte oluyor diyebilirim.