Bütünsel iyilik
GÜZELLİK

Bütünsel iyilik

Holistik Anti-Aging Merkezi'nin ilkini Kaplankaya’da açan Six Senses, beden, ruh ve zihin sağlığını bütüncül bir yaklaşımla ele alıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Haziran 2018

Pelin Hasçalık

Dünyanın en iyi spa otellerinden biri olan Six Senses, Holistik Anti-Aging Merkezi ile genç kalmaya ve hissetmeye yönelik kişiselleştirilmiş programlar sunuyor. Holistik Anti-Aging Merkezi kurucusu ve Six Senses Wellness Board Üyesi Dr. Claudia Aguirre, bilinçli yaşam tarzını sürdürme konusunda bilgi veriyor.

Cilt bakımı ile beyin aktivitesi arasındaki ilişki hakkında ne bilmemiz gerekiyor?
Zihnin cilt üzerinde güçlü etkilere sahip olduğu bir gerçek. Bu etkiler arasında en kalıcı olanı ise stres faktörü. Egzama ve sedef gibi belli başlı cilt rahatsızlıkları stres tarafından tetiklenebiliyor ya da strese bağlı olarak ağırlaşabiliyor. Diğer yandan, cilt yüzeyinde belirli şekillerde görülen bu tip rahatsızlıklar zihni negatif yönde etkileyerek depresyon ya da anksiyeteye sebep olabiliyor. Dolayısıyla zihinsel durum ile cilt sağlığı arasında önemli bir bağ olduğunu söyleyebiliriz.

Beyin aktiviteleri wellness üzerinde nasıl bir farklılık oluşturuyor?
Beyin aktivitesini ölçmek söz konusu olduğunda, sofistike teknolojik araçlara sahip olmanız gerekiyor. Bu nedenle daha sezgisel bir ölçüm yaparak zihne odaklanıyoruz. Oluşturduğum özel program ile rahatlama hissinin ötesine geçmeyi amaçladım. Pozitif psikolojiden yola çıkarak şu görüşü kabul edebiliriz; sergilediğimiz belirli düşünce ve eylemleri engellemeye çalışmak yerine bunları bizi oluşturan kişiliğimizin bir parçası olarak kabul edebiliriz. Bu görüş kendimizi kısıtlanmış hissetmeden, sağlıklı alışkanlıklar elde etmemiz yönünde bize yardımcı olur.

Bütünsel wellness yaklaşımı ne anlama geliyor?
Kişisel görüşüm, birey ve çevrenin birbiriyle sonsuz bir ilişki içinde olması fikri üzerine kurulu. Wellness anlayışım ise bütünsel bir yaklaşıma sahip; değişen çevresel etkenleri, beslenme ve egzersiz alışkanlıklarını, günlük stres etkenlerini, sosyal ilişkilerimizi bir bütün olarak kapsayan bir algı bu.

Günlük yaşamda dengede kalmak için sizin öneriniz nedir?
Dengede kalmak, yaşam boyu elde etmeye çalıştığımız bir unsur. Bunun sebebi de ihtiyaçlarımız ve isteklerimizin dramatik şekilde değişim göstermesi. Denge ve mutluluğa ulaşmak, gelişme yönünde harcanan çabayla doğru orantılı. Bu yolda her gün sevdiklerinize ve kendinize vakit ayırmanız da büyük önem taşıyor.

Six Senses Kaplankaya'daki wellness programlarından en iyi şekilde nasıl yararlanabiliriz?
Burada wellness uzmanımız tarafından incelenen her misafirimiz, uyku, cilt bakımı, beslenme alışkanlıkları ve yaşam şekli gibi alanlarda gözlemleniyor. Tamamen kişisel özelliklere bağlı olarak şekillenen ve eğitici videolarla desteklenen program, misafirlerin günlük hayatta da burada öğrendiklerini sürdürmeleri konusunda onlara yardımcı oluyor.