Mert Aslan ile Ahmet Gencehan Güneş Ninon'u anlattı
GÜZELLİK

Mert Aslan ile Ahmet Gencehan Güneş Ninon'u anlattı

Mert Aslan ve Ahmet Gencehan Güneş’in birlikte yarattığı kostüm mücevher markası Ninon’un ilk koleksiyonundaki kristal küpeler partinin yıldızı olmayı garantiliyor. Peki, sırada ne var?

GÜNCELLEME TARİHİ: 1 Ağustos 2018

Çimen Uzsoy G.
Portre fotoğrafı Emre Güven

İkiniz de moda sektöründe tanınan isimlersiniz. Güçlerinizi birleştirip Ninon'u kurmaya nasıl karar verdiniz?
Mert Aslan:
Moda editörlüğünde 14. yıla giriyorum. Bildiğiniz üzere adL'ye adımı taşıyan bir koleksiyon da hazırlıyorum. Paris Moda Haftası için şehirde dolaşırken, "Biz neden eğlenceli ve parıltılı bir şeyler yapmayalım?" diye düşündük. Benim mücevher ve ihtişama olan tutkum ile Ahmet'in bilgi ve donanımı birleşince ortaya bir kostüm mücevher koleksiyonu yaratma fikri çıktı.

Ahmet Gencehan Güneş: İki yıldır vintage kostüm mücevherlere odaklı Seasons & Stories adlı bir markam var. Kostüm mücevher hem işim hem de tutkum. Ninon ise Mert ile benim 'nihai kostüm mücevher' fantezimiz.

Instagram hesabınızda sık sık Marilyn Monroe, Catherine Deneuve gibi ikonları görüyoruz, kafamızda Ninon kadınına dair bir fikir oluştu. Günümüzden Ninon ile özdeşleştirebileceğiniz isimler var mı?
A.G.G:
İkimiz de 80 kuşağı çocuklarıyız. Ayrıca Hollywood'un Altın Çağı bizi cezbediyor. Korkusuz, stiliyle iz bırakan kadınlar Ninon'un hem ilhamı hem de hedef kitlesi. Burcu Esmersoy, Yasemin Özilhan, Edwina Sponza, Arzu Atabarut, Zeynep Arçay ilk aklıma gelen isimler.

M.A: Ninon kadınlarına Ninonette diyoruz biz. Marilyn, Elizabeth Taylor, Hanedan dizisinin Alexis Carrington'ı Joan Collins efsanevi Ninonette'ler. Öte yandan Ninon'un alaturka bir yanı da var. 80'lerin gazino dönemi ve o dönemin meşhur assolistleri de Ninon'a ilham veriyor. Zaten 80'lerin maksimalizmi koleksiyonun geneline hakim. Hatta adını Maksim gazinolarından alan Maksim isimli bir küpemiz de var.

Markanın ismi neyi temsil ediyor?
M.A:
Markanın adı, 1620-1705 yılları arasında yaşamış, edebiyat, sanat ve güzellikle anılan, Paris'in ikonik kimliklerinden Ninon de l'Enclos'dan geliyor. Hem dönemin kültür-sanat çevresinde hatırı sayılan bir kadın Ninon, hem de oldukça uçarı ve 'flamboyant'. Onun bu nevi şahsına münhasır hali markanın DNA'sını oluşturuyor.

A.G.G: 'Flamboyant' müthiş kelime! Ninon, ihtişamı, ışıltıyı ve eğlenceyi temsil ediyor. Partinin yıldızı olmak Ninonette'lerin işi.

Tasarım ve üretim süreci nasıl ilerliyor?
A.G.G:
Koleksiyondaki tüm parçalar kr istal ve pirinçten üretiliyor. Modellere birlikte karar veriyoruz. Ninon bir fantezi mücevheri olarak hayal edildiği için tüm modeller dikkat çekici büyüklükte.

M.A: Renk ve ışık mesleğim gereği benim uzmanlık alanım. Ninon'u diğer kostüm mücevher markalarından ayıran ise çarpıcı renk kombinasyonları. Ninon'da her ten, göz ve saç rengine uygun renk kombinasyonları bulmak mümkün.

Küpe altın sezonunda; her renk, boy ve materyal mevcut. Peki, kaçınmamız gereken bir faux-pas var mı? Yoksa söz konusu küpeyse her şey serbest mi?
M.A:
Ne kadar gösterişli o kadar iyi!

A.G.G: Bazı kadınlar büyük küpe kullanmaktan kaçınıyorlar. Doğru saç ve kıyafetle bir araya geldiğinde büyük küpenin ortaya çıkardığı ihtişam paha biçilemez. Sadece biraz cesaret.

İlerisi için planlarınız?
A.G.G:
Ninon'un lokomotif ürünü her zaman küpeler olacak. Tamamlayıcı parçalarda broş, kolye ve bileklikler de zaman zaman koleksiyona dahil olacak.

Ninon'ları nerelerden satın alabiliriz?
A.G.G:
Şu anda Beymen Zorlu, Beymen İstinyepark, Beymen Kavaklıdere, Beymen Palmarina ve Alaçatı Signin Store'da. Sonbaharda ise Paris ve Dubai'de satılmaya başlanacak.