Işığı yakalamak
GÜZELLİK

Işığı yakalamak

Iana Beauty Lounge güzellik merkezlerinin kurucusu Iana Pizhurina, yeni markası Raiana ile mücevher tasarımı dünyasına dahil oldu.

GÜNCELLEME TARİHİ: 31 Ağustos 2018

Çimen Uzsoy G.

Güzellik ve mücevher kadınların vazgeçemeyeceği iki alan. Sizin mücevher tasarımına ilginiz nasıl başladı?
Zaten her zaman ilgimin olduğu bir alandı. Mücevherler güzel kadınların daha da güzel görünmesini sağlıyor. Bu düşünceden yola çıkarak tasarımlarımı oluşturmaya başladım. Beni tasarım yapmaya iten en büyük etken ise kendim için mücevher alışverişi yapmak istediğimde hayli zor beğenen biri olmam. Tasarımın iyi, kullanılan taşların yüksek kalitede olmasını isterim. Aradığım ürünleri çoğu zaman bulamadığımdan, sahip olmak istediğim parçaları bizzat tasarlayıp üretmeye karar verdim. Iana Beauty Lounge güzellik merkezlerini de aynı fikirle kurmuştum; gittiğim güzellik merkezlerinde istediğim kalitede servis alamayınca kendi güzellik merkezlerimi açtım.

Tasarım yaparken sizin için en önemli şey nedir?
Tasarım yaparken beni en çok etkileyen ve tasarımlarıma yön veren duygu, mücevherin feminen olması. Bence mücevher bir kadının en değerli giysisidir.

Hangi materyalleri kullanıyorsunuz?
Mücevherlerimiz Masterpiece Fine Jewelry denilen yüksek segmentte ürünler. Daha çok pırlanta, garnet, aquamarine, safir, yakut ve zümrüt kullanıyoruz. Bu çeşitliliği müşterilerimizden gelen talebe göre de uygulayabiliyoruz. Tasarımların hepsi 18 ayar altın üzerine çalışılıyor.

Nelerden ilham alıyorsunuz?
Mücevherlerimi üretirken, sanki hepsini kendim için tasarlıyormuşum gibi düşünüyorum. Bu duygunun etkisi ve içimden gelen ilham ile benim için her biri eşsiz bir parçaya dönüşüyor. Bunu yaparken dış dünyadaki değil, iç dünyamdaki duygu ve etkiler ile hareket ediyorum. Aşk, feminenlik ve güç içimde var olan kuvvetli hisler.

Kişiye özel tasarım yapıyor musunuz?
Evet, klasik tasarımlarımızın yanı sıra özel tasarım talebinde bulunan müşterilerimiz için süreci baştan sona, tasarımdan seçilecek taşlara kadar her detayıyla, zevkle ben takip ediyorum. Birçok müşterimizden bu yönde talep alıyoruz.

Takı ve mücevher tasarımı son dönemde oldukça revaçta. Sizin tasarımlarınızı özel kılan nedir?
Sıklıkla diğer bilinen markalara ait ürünleri inceliyorum fakat kendi tasarladığım mücevherlerdeki elegan duyguyu bulamıyorum. Benim mücevherlerim ruhumu yansıtıyor. Klasik ve romantik, aynı zamanda modern bir dokunuş var hepsinde.

Tasarımlarınızı markalaştırmak için bir planınız var mı?
Biz çok genç bir markayız. Raiana Jewelry, genç, dinamik bir oluşum. Sektöre hayli süratli ve kuvvetli girdik. Markalaşma yolunda yurtiçi ve yurtdışında mağazalar zinciri kurmayı planlıyoruz. Kapalıçarşı, Nuruosmaniye'de bir imalathanemiz ve kapsül koleksiyonumuzun sergilendiği bir showroom'umuz bulunuyor. 2018 yılı büyüme planımıza Moskova ve ardından Dubai'de açacağımız showroom'lar da dahil.