Mücevher ve saat dünyasından son gelişmeler
GÜZELLİK

Mücevher ve saat dünyasından son gelişmeler

Esneklik kazanan altın bir bilezik, değerli taşları genç bir tavırla taşıyan kolye, yeni zaman göstergeleri...

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Ekim 2018

Güneş Uysalefe

YALIN AMA KOMPLİKE
Saat koleksiyonerlerinin tutkunu olduğu ve artık İstanbul'da Maestro butikten ulaşılabilen A. Lange & Söhne, 1994 doğumlu kült modeli Lange 1'in kadınlara yönelik versiyonu Little Lange 1 için yeni renk seçenekleriyle çıkageldi.

36.8 yarıçaplı bu zarif tasarım, mor, gri ve kahverengi olmak üzere üç yeni ton yorumuna kavuştu. Beyaz ve pembe altın versiyona sahip, krokodil kayışlı Little Lange 1'lerin elde kurmalı orijinal kalibreleri 72 saatlik güç rezervi sunuyor. Guillochage zanaati ile dalgalı motif kazandırılan altın kadranlarıyla, bu saatler sade ama bir o kadar da sofistike tasarımlar olarak tanımlanabilirler.

ARİSTOKRATİK
Gilan, İstanbul ve Anadolu'ya dair hikayeleri mücevherlerinde somutlaştırmaya devam ediyor. Güçlü karakterlerden esinlenerek hazırladığı koleksiyonlardan sonuncusu olan Hafsa, Kanuni'nin annesi Ayşe Hafsa Sultan'a bir saygı duruşu niteliğinde. Jennifer Lopez'den Rihanna'ya yıldız isimlerin tercihi haline gelmiş, uluslararası değeri olan Türk marka, bu parçalarda kendisiyle anılan lale kesim tekniğini zümrüt, pırlanta ve safirler ile gözler önüne sererken, farklı renklerdeki mine işçiliği seçenekleriyle kişiselleştirme imkanı da sunuyor.

İNCE DENGE
Sautoir adı verilen uzun kolye türü, İsviçreli Adler'in özgün zanaat yorumundan geçti. Demoiselle adını taşıyan, yusufçuklarla süslü bu beyaz altın tasarım, 1.272 adet zümrüt ve 737 adet pırlantayı modern ve genç bir tavırla üzerinde sergiliyor.

TATLI BİR ZEHİR
130 yıllık Bulgari'nin sembolü yılan, Viper koleksiyonuna ilham verdi. Karnelyan ve sedeflerin pırlantalara eşlik ettiği yüzük tasarımları, pullu yüzeyleri çağrıştıran formları ile adeta İtalyan mücevher ustasının elinde evcilleşmiş vahşi engereklere dönüşmüşler.


IWC 150 Years koleksiyonundan Da Vinci Automatic Moon Phase saat - 1924 yılına ait bir IWC ilanı

YILDÖNÜMÜ
Bu yıl 150. yaşını dolduran IWC, tarihindeki bu özel mihenk taşını kutlamak için yenilikler sunmaya devam ediyor. İsviçreli usta, biri saat 6 konumunda saniye göstergesi, diğeri ise saat 12 konumunda ay evresi göstergesi, yani Moon Phase özelliği taşıyan iki yeni Da Vinci modeli ile karşımızda. 150Years adlı koleksiyona katılan, toplam değeri 2.26 karata varan 206 adet pırlantayla bezeli Limited Edition modeller aslında IWC'nin 80'li yıllarda çıkardığı ilk DaVinci tasarımlarını onurlandırıyorlar. Paslanmaz çelik, kırmızı ve beyaz altın olmak üzere farklı seçeneklere sahip olmaları kadar yuvarlak kasaları da özellikle vintage tutkunu bünyelerin ilgisini çekebilir.


1980'lerdeki ikonik yuvarlak kasa modelin ilham aldığı mozaik deseni