Sezonun yüzü
GÜZELLİK

Sezonun yüzü

Sonbahar/Kış 2018 makyaj trendleri en iyi ürünlerle nasıl uygulanmalı?

GÜNCELLEME TARİHİ: 22 Ekim 2018

Aydınlık kontür

Alexander Wang defilesinin podyum makyajına imza atan Diane Kendal için sezon makyajı ilhamını saf güzelliğin gücünden alıyor.


Alexander Wang defilesinden

Ünlü makyaj artisti bu görünüm için Nars kapatıcı, bronzer ve allık kullanarak yüzün doğal kıvrımlarına ve kemik yapısına uygun şekilde kontür uygulaması yapmış. MAC makyaj direktörü Terry Barber'ın da kontür uygulamasıyla ilgili bir önerisi var: "Her yaşta kadın için geçerli olan en ideal teknik, bal tonlarındaki bronzer pudrayı elmacık kemiklerinin alt kısmına fırça ile uygulamak."


Temperley London defilesine - Chanel defilesinde

Tam doz kırmızı

Sezonun kırmızı dudakları, renkten ziyade duygu ve detayları öne çıkarıyor: Erdem defilesinde zarif ve ölçülü, Dolce & Gabbana'da ise daha güçlü ve belirgin bir görünümle boy gösteren kırmızının bordodan kiraza her tonu ve parlaktan mata her dokusu seçenekler dahilinde.


Dolce&Gabbana

Terry Barber'a göre ton seçiminde ve uygulama biçiminde bu sezon tamamen özgürüz; "Ruju uygularken bu konulara takılmayın. Dikkat çekmek söz konusu olduğunda, en ince dudaklar dahi kırmızıyı son derece etkileyici şekilde taşıyabilir."


Alexander McQueen

Sınırsız çizgi

Sonbahar/Kış 2018 sezonunun hit makyaj ürünlerinden siyah eyeliner kişiselliği yansıtmak için görev başında. Dağıtarak, kuyruk ekleyerek ya da göz çevresine yayarak sürmek serbest.


Tom Ford - Chloe

Yeter ki fazla net ve sert bir çizgi oluşturmayın. Barber, bu trendin podyumdaki versiyonunu şu sözlerle açıklıyor: "Sanki modeller kendi makyajlarını yapmışlar gibi... Kusursuz olmaktan uzak, rahat, yaşanmışlık hissi veren, dağılmış liner uygulamaları görüyoruz."

Çabasız saçlar

Dior, Alberta Ferretti ve Givenchy defilelerinin saç tasarımlarına imza atan Guido Palau, saçın kendiliğinden sahip olduğu doğal dokuyu öne çıkarmanın sezonlar üstü bir trende dönüştüğünü söylüyor.


Max Mara

Bu doğal görünüm, evde saç şekillendirmeye daha az vakit ayıracağımızın müjdecisi. Chanel defilesinde Sam McKnight'ın "beş dakikada ve tek ürünle" yaklaşımı ile tasarlanan saçlar ise topuz stilinde dahi uygulama aşamasındaki özgürlüğe işaret ediyor.


Chanel