Yeni kurallar
GÜZELLİK

Yeni kurallar

Makyajda natürelliğe ara verme vakti geldi. Sezonda denemeniz gerekenler; mücevher tonlarında göz makyajı, altın rengi ojeler ve sıcak pembelerle vurgulanan dudaklar.

GÜNCELLEME TARİHİ: 24 Kasım 2018

Fotoğraflar Kenneth Willardt

1- DERİN MAVİ
Vatkalar ve neon renkler 80'lerden günümüze uzanan trendlerden... Bahsi geçen ikilinin dışında o dönemden gelen bir başka trend ise mavi göz makyajı. Bu defa çok daha sofistike bir şekilde yorumlanan bu stilde, makyaj artisti Christian McCulloch'un favorileri yeşilden maviye uzanan tüm tonlar; "Mavinin derin ve koyu versiyonları parlak tonlara kıyasla makyaja gizem katarken, düz siyaha oranla gözlerde çok daha yumuşak bir ifade yaratıyorlar." Harper's Bazaar çekimindeki gibi bir göz makyajı yaratmak için far uygulamasını kirpik diplerinizden başlayarak göz kapağınızın katlanma çizgisine doğru yapın. Farı yaymak için far fırçası yerine ince pamuklu çubukları kullanın. Son olarak göz pınarlarınıza ekleyeceğiniz altın tonlarda far gözlerinizi odak noktası yapmak için yeterli olacaktır.

2- TIRNAKLARDA ALTIN
Cesur metalik tonlar şaşırtıcı bir şekilde tırnaklara şıklık katabilir. Altın ışıltısına sahip yeni nesil ojeler, adeta gerçek metalden yapılmış gibi yoğun miktarda pigment barındırabiliyorlar. Jel (silmesi biraz daha zor) ya da pudra formüllü seçenekleri olan bu ojeler, kalıcılıklarını iki haftaya kadar koruma konusunda da iddialılar. Dore oje ile dramatik bir etki yaratmak istiyorsanız uygulamayı uzun ve hafif sivri uçlu tırnaklara yapın. Eğer tercihiniz daha yalın bir tarzdan yanaysa tırnaklarınızı küt ve kısa olarak şekillendirin.

3- KIRMIZIYA RAKİP PEMBE
Dudaklarda koyu kırmızıların modası asla geçmese de makyaj artistleri sezonda bu rengin cesur kuzeni olan neon pembelere yöneldiler. Örneğin Daniel Martin, parlak fuşya rujların son derece trend olduğu görüşünde. Daha olgun bir ifade için önerisi ise bu renkleri kullanırken mat dokuları tercih etmeniz; "Dior Rouge Dior Liquid Shock Matte ruju deneyebilirsiniz. Eğer neon pembe sizin için fazla riskliyse, lavanta ve mora yakın, içerisinde gül tonları barındıran renklere yönelin. Mavi ve mor alt tonlara sahip pembeler, sarı ve turuncu alt tonlu pembelere göre uygulama açısından daha elverişlidir." Dudaklarınızın şeklini vurgulamak ve daha dolgun görünmelerini sağlamak için metalik dore dudak kalemiyle rujunuza ışıltı kazandırabilirsiniz.