Yılbaşı Makyajı Nasıl Olmalı?
GÜZELLİK

Yılbaşı Makyajı Nasıl Olmalı?

Yeni yıla sayılı günler kala makyaj önerilerini derledik...

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Aralık 2018

Yılbaşına az bir zaman kala yeni yıl heyecanı herkesi sardı. Mekan seçiminden kıyafete, saçtan makyaja kadar pek çok konu milyonlarca kadın tarafından araştırılmaya başlandı. Peki yılbaşında nasıl bir makyaj tercih edilmeli? Hangi renkler kullanılmalı? İşte unutulmaz bir yılbaşı gecesi için makyaj önerileri…

Yılbaşı denilince akla ilk gelen renk tabii ki kırmızı oluyor. Birçok tonu bulunan kırmızı renk, makyajla uyum içerisinde kullanılarak adeta baştan yaratılıyor. Özellikle kırmızı ruj kullanmayı tercih edenlerin göz makyajını hafif tutmaları ağır ve abartı bir görünümün önüne geçecektir. Açık renk bir far ve siyah maskarayla göz makyajı tamamlanabilir.

Bu özel gecede giyilen kıyafet de makyaj tonuyla yakından ilişkilidir. Örneğin siyah bir elbise tercih edilecekse kırmızı tonlu ruj güzel bir uyum sağlayacaktır. Burada dikkat edilmesi gereken bir nokta da rujun kalıcı bir yapıda olması gerektiğidir. Dudak etrafına dağılmayan likit mat bir ruj kullanılabilir. Kırmızı rengi artık sadece rujda değil göz farı ve allık ürünlerinde de tercih edilmektedir. Açık renk bir ruj ile kombinlenen kızıl tonlarında göz makyajı güzel ve dikkat çekici bir görünüm elde etmenizi sağlayacaktır.