Kışın Saç Bakımı için 5 Öneri
GÜZELLİK

Kışın Saç Bakımı için 5 Öneri

Kışın soğuyan hava saçları olumsuz yönde etkiler. İşte kışın saç bakımı için derlediğimiz öneriler...

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Ocak 2019

Kış mevsiminde havaların soğumasıyla birlikte saç bakımına da ayrı bir önem vermek gerekiyor. Soğuk hava saçları kurutarak çok daha çabuk kırılmasına yol açıyor. Peki saçların kış aylarında bakımlı olması ve zarar görmemesi için neler yapılmalıdır? İşte kışın saç bakımının nasıl olması gerektiğine dair öneriler…

Sık Sık Yıkamayın

Saçların ve saç derisinin sağlıklı olabilmesi için sürekli yıkamamak gerekir. Saçların kendi ürettiği yağla biraz kalması gerekir, bu nedenle 2-3 günde bir yıkanması önerilir. Sık yıkanan saç derisi çabuk kurur ve ardından kepek sorunları da başlar.



Nem Maskesi Uygulayın

Özellikle kuru saçların olmazsa olmazlarından nem maskesi mutlaka kullanılmalıdır. Kış aylarında nem verici maskelere daha bir önem verilmelidir. Haftada bir yerine 2-3 kez uygulamak yoğun bir bakım sağlayacaktır.



Soğuktan Koruyun

Dışarı çıkmadan önce mutlaka atkı, bere gibi aksesuarlarla saçınızı koruyun. Direkt soğuk hava, kuvvetli rüzgar ile temas eden saçlar çok daha kolay zarar görecektir.



Isıdan Uzak Durun

Saçların ısı ile teması her zaman olumsuz etki yaratır. Soğuyan havada sık ısı değişimleri de saçı yıpratan nedenler arasında yer alır. Islak saçlarınızı kuruturken de düşün ısıda yapmaya özen göstermeniz daha sağlıklı olacaktır.



Durulanmayan Bakımları İhmal Etmeyin

Saçların yıkanıp kurutulmasından sonra hem şekil vermek hem de ekstra bakım yapmak amacıyla kullanılan ürünler de önemlidir. Durulanmayan saç bakım ürünleri saçınıza bir sonraki yıkamaya kadar bakım yapar.