Kışın dudak çatlamasıyla baş etmek için 6 öneri
GÜZELLİK

Kışın dudak çatlamasıyla baş etmek için 6 öneri

Dudaklarınızın çatlamasını önlemek için sizlere önemli tüyolar hazırladık. İşte öneriler...

GÜNCELLEME TARİHİ: 8 Ocak 2019

Kış aylarında en çok muzdarip olunan konulardan biri de dudak çatlamasıdır. Soğuk havaya maruz kalan dudaklar çatlayarak hem kötü bir görünüme yol açar hem de acı verir. Dudaklara gerekli bakım yapılmazsa çatlaklar daha da kötüleşerek yaraya dönüşür. Bu durumdan sonra dudakları toparlamak için ilaç tedavisi gerekecektir. Dudaklarınızın çatlamasını önlemek için sizlere önemli tüyolar hazırladık, işte dikkat edilmesi gereken o noktalar…

Bol bol su için

Vücudumuzun için suyun önemi oldukça büyük. Pek çok konuda suyun faydaları olduğu gibi dudaklarınızın çatlamasını da önler. Kışın aylarında soğuk hava şartlarından dolayı nemini kaybeden cilt, susuzluktan iyice kurumaya başlar. Bol su içerek cildinizi içten nemlendirebilirsiniz.



Dudak kremi kullanın

Dudaklar için özel olarak üretilen krem ya da dudak balmı gibi ürünleri sık sık tekrarlamaya özen gösterin. Hatta kış ayları boyunca dudak kreminizi çantanızda taşımanız ve ihtiyaç duydukça uygulamanız iyi olacaktır. Böylece sert hava koşullarından dudaklarınız daha az etkilenecektir.



Peeling yapın

Cildiniz gibi dudaklarınızın da peelinge ihtiyacı vardır. Dudaklarınızdaki ölü derinin atılarak sağlıklı bir cilde kavuşmak için en azından haftada bir kez peeling yapılmalıdır. Dudak peeling ürünleri pek çok markada vardır. Dilerseniz şeker ve limon yardımıyla evde kendi peelinginizi hazırlayabilirsiniz.



Dudak maskesini unutmayın

Dudaklarınızın çabuk toparlanmasını sağlayan maskeler önemlidir. Özellikle gece yatarken uygulayacağınız dudak maskesi sabaha kadar dudaklarınızın onarılmasını sağlar. Haftada 2-3 kez kullanmanızın yeterli olacağı dudak maskeleri sonrasında yumuşak ve nemlenmiş dudaklarla karşılaşacaksınız.



Dudaklarınızı yalamayın

Dudakları sık sık yalamak kesinlikle doğru bir davranış değildir. Bunu farkında olmadan alışkanlık haline getirenler vardır. Sürekli ıslak olan dudaklar soğuk havayla karşılaşınca çok çabuk kurumaya ve kızararak sızlamaya başlar. Dolayısıyla dudakları ıslatmak yerine hemen bir nemlendirici uygulamak deriyi rahatlatacaktır.



Yağlardan faydalanın

Doğal yağlar ve bunların faydaları o kadar fazla ki… Çabucak etki eden yağları dudaklarınıza uygulayarak kolayca nem kazanmasını sağlayabilirsiniz. Özellikle Hindistan cevizi yağını gece uygulamak ve sabaha kadar kalmasını sağlamak oldukça fayda sağlayacaktır.