Dondurucu teknolojiyle incelmek
GÜZELLİK

Dondurucu teknolojiyle incelmek

Vücutta toplanan bölgesel yağlardan kurtulmak için kilo vermek yeterli değil. Bu duruma çözüm sunmak için sizi inatçı yağlarla savaşan dondurucu tekniklerle tanıştırıyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ocak 2019

Pelin Hasçalık

İstenmeyen bölgesel yağlar kadınların yaşadığı en büyük sorunlarından biri. Bu yağlar genellikle düzensiz ve sağlıksız beslenme, genetik faktörler, uzun saatler masa başında hareketsiz çalışma sonucu oluşan kilo problemlerine bağlı olarak oluşuyor. Bölgesel yağlanmalar kadınlarda basen, göbek, bel, diz içi ve üst kol gibi bölgelerde, erkeklerde ise genelde göbek ve bel çevresinde toplanıyor. Spor, egzersiz ve yapılan diyetler bile bazen bölgesel yağlanmaya çözüm olmuyor. Uzmanlara göre çözüm, yağ dondurucu yöntemlerden yararlanmaktan
geçiyor.

SOĞUK LİPOLİZ
Kaliteli Yaşam Kliniği'nin kurucusu Medikal Estetik Hekimi Dr. Yasemin Savaş, dondurarak zayıflama ve şekillendirme yöntemleri arasında öne çıkan Soğuk Lipoliz'i anlatıyor: "Ameliyatlı vücut şekillendirme yöntemlerine alternatif olarak karşımıza çıkan ve kişinin hayatını etkilemeyen, acısız, anestezi gerektirmeyen rahat ve konforlu yöntemlerden biri Soğuk Lipoliz. Uygulanan bölgedeki tüm yağ hücreleri belli derecedeki soğuğa aynı tepkiyi vererek kristalize oluyor. Böylece uygulama yapılan bölgedeki tüm yağ hücreleri yok olacağı için vücut görünümünde düzenli ve orantılı bir incelme görülüyor. Bu sayede, vücudun belli bölgelerinde çökmeler oluşmuyor. Soğuk Lipoliz yöntemi, vücut kitle indeksi normal veya normalin biraz üstünde, normal kilosunda ya da on kiloya kadar fazlası olan veya genel olarak kilosu olmayıp sırt, karın, basen, yan simitler, kollar, bacak içleri, sırt gibi belirli bölgelerindeki diyet ve sporla giderilemeyen inatçı yağlanmaları olan her yaştan erkek ve kadın için son derece uygun bir tedavi. Cihaz, vakum masajı kullanılarak ve aynı anda kontrollü soğutma sağlayarak yağ hücrelerinin özel bir el aparatı ile
emilmesini sağlıyor, yağ hücrelerinin geri dönüşümsüz kaybına yol açıyor ve yağ dokusunda % 20-40 oranında kalıcı bir azalma oluşuyor. Soğuk Lipoliz, 30-60 dakika arasında sürüyor. İşlem sonrasında vakum etkisine bağlı olarak hafif kızarıklık, morarma ve uyuşukluk hissi görülebilir ancak bu etkiler yaklaşık bir gün içerisinde kaybolur. Bu yöntem, yoğun ve kalıcı lokal yağ depolanmalarını azaltarak vücudu şekillendiren liposuction gibi çok agresif geleneksel tedavi yöntemlerinden çekinen kişiler için iyi bir alternatiftir."

CRYO21
Uzman Özlem Posbaşoğlu tarafından kurulan Nişantaşı Imperial'da uygulanan Cryo21, - 40 derecedeki buzla, şikayetçi olunan bölgelerdeki yağ dokusunun dondurularak, ardından doğal yollarla kırıldığı ve vücuttan atıldığı etkili bir incelme ve zayıflama yöntemi. Posbaşoğlu, bu yöntemi bütünsel olarak incelmek ve zayıflamak isteyenlerin ya da sadece belli bölgelerinden şikayetçi olanların kullanabileceğini anlatıyor: "Hiçbir şekilde, neşter kullanılmadığı, acı hissedilmediği ve yaraya neden olmadığı için de çok tercih ediliyor. 30 dakikalık işlemler halinde uygulanıldığı için de öğle arası gibi zaman dilimlerinde de kolaylıkla uygulanarak, normal yaşama dönülebiliyor. Bir seansta ortalama iki ile dört santimetre arası incelme sağlıyor ve kişinin yağ oranına göre bu incelme sekiz santimetreye kadar ulaşabiliyor. Cryo21, zayıflama ve incelmenin yanı sıra vücuttaki kan dolaşımını artırıyor, toksinlerden arındırıyor, selülitleri yok ediyor, ödem attırıyor, kasları kuvvetlendiriyor, lenflerin dayanıklılığını arttırarak neredeyse vücudu baştan aşağıya yeniliyor."

COOLSCULPTING
Diyete, egzersize, hatta verilen kilolara rağmen bir türlü kurtulamadığınız lokal fazlalıklar için Dr. Mustafa Karataş FDA onayına sahip bir teknolojiden, CoolSculpting yönteminden bahsediyor: "CoolSculpting 2009 yılından beri tüm dünyada milyonlarca hasta üstünde uygulandı. Bu teknikle çevre dokulara zarar vermeden sadece yağ hücrelerini parçalayan, hastayı sosyal hayatından uzaklaştırmadan etkili sonuçlar sunan bir tedaviye sahip olduk. Sistemin etki mekanizmasının ardında 2005 yılında Harvard Üniversitesi'nde yapılan bir keşif yatıyor. Bir grup bilim insanı, çok fazla buz dondurma yiyen çocukların yanaklarında gamze oluştuğunu fark etmişler. Buradan da soğuğun yağ hücrelerinin ölümüne neden olan bir süreci tetiklediği sonucuna vararak araştırmalar yapmaya başlamışlar. 2009 yılında ise soğuğun etkisiyle bölgesel fazlalıkları eriten Zetiq CoolSculpting teknolojisini geliştirildi. Cihazın yeni aplikatörü sayesinde artık yağ dokusu fazlalığı vücudun neresinde olursa olsun müdahale edebiliyoruz. Vücudun her kıvrımına uyum sağlayan yeni sistemle tedavi süresi de kısalıyor. Eskiden bir saat olan işlem artık 35 dakika gibi kısa bir sürede tamamlanıyor. Eskiden tedavinin etkilerinin gözlenmeye başlaması için altı hafta kadar geçmesi gerekirdi ancak yeni teknoloji sayesinde sadece bu süre 7-10 güne kadar indi. Yani hastalar yaklaşık bir hafta sonra tedavi edilen bölgenin küçülmeye başladığını gözlemliyor. CoolAdvantage tedavisi sırasında yağ hücreleri daha fazla soğuğa maruz bırakıldıkları halde öncesine kıyasla işlem çok daha konforlu geçiyor. Yeni teknoloji sayesinde hastalar tedavi sırasında ve sonrasında çok daha az sızı hissediyorlar."