Kuru ciltler için 5 öneri
GÜZELLİK

Kuru ciltler için 5 öneri

Kuru ciltli kişiler için pratik ve önemli bakım önerilerini derledik

GÜNCELLEME TARİHİ: 18 Ocak 2019

Cildinin nemli olması ve sağlıkla ışıldamasını kim istemez ki? Yaşlanma belirtileriyle savaşmak için bir cildin olmazsa olmaz ihtiyacı nemliliktir. Kuru olan ciltler esnekliğini kaybederek kırışmaya başlar. Bir kadının en korkulu rüyası olan bu durum, hem de yapılan makyajın da istenilen sonuçta olmamasına neden olur. Peki kuru cilde sahip olanların hangi bakım ritüellerini uygulaması gerekir? İşte kuru ciltlileri mutlu edecek pratik cilt bakım önerileri…

Doğru ürünleri seçin

Tüm ciltler için en önemli konu doğru ürünlerin kullanılmasıdır. Cilt tipine göre üretilen temizleyici, tonik ve nemlendiricileri seçmelisiniz. Kuru ciltliler nemlendirme özelliği fazla olan ürünleri tercih etmeliler. Yağlı ciltlere özel bir ürünü kullanmaları cildinin daha kuru olmasını sağlar. Süt içeren ya da jel bazlı temizleyiciler sizler için ideal olacaktır.

Sıcak sudan uzak durun

Sıcak su cildi kurutan en önemli nedenlerden biridir. Buharlaşan cilt su kaybederek gitgide elastikiyetin kaybetmeye başlar. Dolayısıyla elinizi, yüzünüzü yıkarken ya da duş alırken ılık su tercih etmeye özen göstermelisiniz. Yaz aylarında ise daha soğuğa yakın su tercihiniz olabilir, cildiniz daha da dinç olur.

Maskelerden faydalanın

Maske kullanımını ihmal etmeyin. Özellikle peeling işleminden sonra kullanılan nemlendirici maskeler cildinizi canlandıracaktır. Gözenekler açıldığı için cilt nemi hapseder ve yumuşak bir ciltle karşılaşırsınız. İhtiyaca göre haftada 1 ya da 2 kez nemlendirici maskeler ya da serumlardan faydalanabilirsiniz.

Yağ bakımlarını ihmal etmeyin

Kuru ciltlerin en iyi dostu yağlardır. Mümkün olduğunca doğal yağları tercih etmeniz daha iyi olacaktır. Özellikle Hindistan cevizi ya da avokado yağı cildinizin nem seviyesini oldukça arttırır. Gece temizlenmiş cilde uyguladığınız yağı sabaha kadar cildinizde bırakabilirsiniz. Sabah uyandığınızda neme doymuş ve sağlıkla ışıldayan bir cilt ile karşılaşırsınız.

Bol bol su için

Kuru ciltli kişilerin bol su tüketmesi son derece önemlidir. Su genel olarak zaten vücut için gereklidir ve sağlıklı yaşam koşulları için günde en az iki litre tüketilmesi gerekir. Kuru cildi sadece dışardan beslemek yeterli olmaz. İçten de beslemek ve vücudunuzu nemli tutmak için suyu yaşamınızın bir parçası haline getirmelisiniz.