Hangi makyaj fırçası ne işe yarar?
GÜZELLİK

Hangi makyaj fırçası ne işe yarar?

İşte makyaj fırçalarının çeşitleri ve uygulama alanları…

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Ocak 2019

Kadınlar için vazgeçilmez olan makyajın doğru aksesuarlarla yapılması oldukça önemlidir. Kadınların görünümlerini büyük oranda etkileyen makyajın kusursuz ve pürüzsüz uygulanması gerekir. Aksi durumda daha kötü bir görüntüyle karşılaşmak muhtemeldir. Peki bu noktada hangi makyaj ürününü hangi fırça ile uygulamak daha doğru olacaktır? İşte makyaj fırçalarının çeşitleri ve uygulama alanları…

Allık fırçası

Oval ve çok büyük olmayan ince yapılı fırçalar idealdir. Bu sayede elmacık kemiklerini güzel ve doğal bir biçimde renklendirmek mümkün olacaktır.



Pudra fırçası

Fırça çeşitlerinden en büyük olanıdır. Kılların yumuşak olması güzel dağılım için önemlidir. Özellikle toz pudralar için ideal bir seçimdir.



Fondöten fırçası

Likit fondötenleri uygulamak için böyle bir fırçaya ihtiyaç vardır. Cildiniz kapatıcıyı daha kolay emer ve fırça darbelerinin neden olabileceği olumsuz etkilere rastlanmaması sağlanır.



Far fırçası

Göz farının pürüzsüz uygulanmasını sağlar. Yarım küre şeklindedir ve tüm göz kapağına ve katlanma bölgesine uygulama yapmanızı sağlar.



Eyeliner fırçası

Likit eyeliner ürünleri bu fırça ile kolayca uygulanır. Fırça darbelerinin yumuşak ve yavaş bir şekilde yapılması daha iyi sonuca ulaşılmasını sağlar.

Kaş fırçası

Kaş farının düzgün bir şekilde uygulanmasını sağlayan fırça çeşididir. Bu fırça ile daha doğal görünümlü kaşlara kavuşursunuz.



Highlighter fırçası

Aydınlatıcı (Highlighter) uygulaması eşit ve doğal bir şekilde yapılır. Yelpaze şeklindeki fırçanın kıllarının yumuşak olması son derece önemlidir.



Dudak fırçası

Özellikle likit rujların kolay sürülmesini sağlar. Dudak kenarlarına uygulanarak şekil verir ve tüm dudağın daha pürüzsüz görünmesine olanak tanır.



Unutulmaması gereken bir nokta vardır ki makyaj fırçalarının hijyenine verilmesi gereken önemdir. Fırçalar mikrop barındırdığından düzenli olarak temizlenmesi ve öyle kullanılması gerekir. Böylece cildinizi de korumuş olursunuz.