Dudakları dolgun gösteren yöntemler
GÜZELLİK

Dudakları dolgun gösteren yöntemler

Daha dolgun dudaklara kavuşmak için yeni nesil yöntemler neler?

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Şubat 2019

Bilinen bir gerçek var ki o da ya şlanmanın en büyük belirtilerinden birinin incelen dudaklar olması... Yaşımız geçtikçe dudak hattımızdaki çizgiler renk ve hacim kaybına uğrar. İyi haber: Basit çözümlerle dudakları daha dolgun göstererek illüzyon yaratmak mümkün!

MAKYAJ HİLELERİ

Dudaklarınızı fırçalayarak işe başlayın. Makyaj artisti Napoleon Perdis'e göre, eğer dudaklarınız nemsiz, çatlamış ve kuruysa, doğal olarak daha az ışık yansıtacaklar; "Bu görünümden kurtulmak için haftada bir, nazik bir şekilde dudaklarınızı fırçalayın." Yumuşak kıllı bir diş fırçası yardımıyla dudaklardaki ölü deriyi temizleyin. Ya da banyodayken ıslak bir lifle de aynı işlemi yapabilirsiniz. Bu işlemin ardından dudaklarınıza uygulayacağınız herhangi bir ürün çok daha güzel duracak. Bir sonraki adım ise dudak kalemleri. Kendi dudak renginize en yakın tonda bir kalem bulmaya özen gösterin ve sonrasında dudak çizginizi takip ederek kalemi uygulayın.

Makyaj artisti Troy Surratt'ın önerisi şöyle: Dudaklarınızı hafifçe şişirin ve dış kısımdan ortaya doğru, doğal çizgiyi taşırmamaya çalışarak kalemi uygulayın. İşlemin püf noktası, dudakların orantısının doğala en yakın şekilde kalabilmesi. Kalemle dudakları belirginleştikten sonra, şampanya renginde seçtiğiniz bir highlighter'ı üst dudağınızın üzerine hafifçe uygulayın. Son olarak, nemlendirici balm ya da dudak primer'ı uygulayarak dudaklarınızı dolgunlaştırın. Ruj seçimi yaparken, dudakların daha ince görünmesine sebep olan çok mat dokulara ya da koyu renklere yönelmeyin. Krem yapıdaki, natürel renkler hafif bir dudak parlatıcısıyla birleştirildiğinde ışığı yansıtacak ve istenen hoş etkiyi verecektir. Parlak bitiş sağlayan açık renk rujlar da beklentilerinizi karşılayacak diğer alternatifler arasında.

DOKTOR OFİSİNDE

Eğer makyaj yapmadan da dolgun dudaklarla güne uyanmak istiyorsanız, dudak enjeksiyonlarını deneyebilirsiniz. Kylie Jenner'ın dudaklarına uygulama yapan kozmetik dermatolog Simon Ourian, haftada 30'a yakın dudak büyütme işlemi yaptığını söylüyor. Ona göre natürel havayı korumak için en iyi teknikse hyalüronik asit içerikli dolgu yöntemleri; "Hyalüronik asit dolguları, tahmin edilebilir, düzeltilebilir ve geri döndürülebilir. Bu nedenle de hem doktorların hem de hastaların ilk tercihi."

Alerjik reaksiyon yaratma riski de oldukça düşük olduğundan güvenle uygulanabilmesi bir diğer avantajı. Ayrıca, kolajen ve silikon uygulamaları gibi dudaklarda yumru şeklinde şişkinliklere de sebep olmuyor. Yine de uygulamanın deneyimli bir doktor tarafından yapılması son derece önemli. Ourian'ın tekniğine göre, ilk olarak hyalüronik asit içeren ince damlacıklar dudak katmanlarına yerleştiriliyor. Natürele uygun şekilde üst dudak düzeltiliyor. İstenen sonuç alınana dek üç uygulamaya kadar işlem tekrarlanabiliyor. Aynı yöntem bazı uzmanlar tarafından dudağın iç kısmından yapılan enjeksiyonlarla da yapılabiliyor. Bu teknikte ise, dudağın dış kısmına dokunulmadan, dolgu maddesi iç kısımdan uygulanıyor. Altı ila 12 haftada bir yenilenebilen tekniğin amacı, karikatür gibi görünen aşırı hacimli dudak riskini önlemek. Unutmayın ki dudak estetiği söz konusu olduğunda, 'büyük boyut' iyi demek değildir. İşin sırrı, dudaklarınızda yaratacağınız dolgunluk illüzyonunun kimse tarafından anlaşılmaması.