Renkli bir yaz makyajı nasıl yapılır?
GÜZELLİK

Renkli bir yaz makyajı nasıl yapılır?

Çok renkli göz farları ve parlak dudak parlatıcısı kullanan Christian Dior Makyaj Kreatif ve Görsel Direktörü Peter Philips, “Yaz makyajı eğlenceli olmalı. Dolayısıyla kullanılan renkler benim için bir aksesuar değerinde!” diyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Şubat 2019

Pürüzsüz bir tuval oluşturun. Dior Diorskin Forever Makeup fondöteni, düz bir yüz fırçasıyla ufak miktarda kullanarak çeneye, yanaklara ve alın bölgesine yayın. Bir sünger yardımıyla fondöteni eşitleyin ve fırça izleri kalmadığından emin olun. Philips, bu fondötenin aydınlık, kadifemsi ve metalik olmayan bir bitiş sağladığını söylüyor. Koyu lekeleri ve kızarıklıkları Dior Diorskin Star Concealer ile kapattıktan sonra makyajı sabitlemek üzere hafifçe toz pudra uygulayın. "Bu son dokunuş, kapatıcıyı sabitlemenin yanı sıra gözleri daha aydınlık gösterir." Önce maskara. Kirpiklerinizi kıvırdıktan sonra Diorshow 3D TripleVolume Plumping Lash primer ile ekstra hacim kazandırın ve ardından Diorshow Iconic Overcurl maskarayı uygulayın. Göz makyajını vurgulamak için her bir kirpiğe renk kazandırdığınızdan emin olun.

Renk düzeni. Dior 5-Couleurs Bain de Mer far paletinde yer alan bej tondaki farı göz kapaklarınızın iç köşesine uygulayın ve küçük bir far fırçasıyla derin mavi rengi dış kısma sürün. Gözün katlanma kısmına ve göz pınarına şeftali tonlu far uygulayın. Büyük, yumuşak bir fırçayla farı karıştırarak, yerleştirin. Renkler sayesinde göz şekliniz öne çıkarak çarpıcı bir boyut kazanacak.

Kusursuz dudaklar. Cesur bir makyaj uygulamaya karar verdiyseniz ve hem dudak hem göz makyajınızda renk kullanacaksanız, ruj tercihiniz taze bir ifade yaratmalı ve meyvemsi renklerden oluşmalı. Mesela yaz aylarına yakışan ahududu renklerini tercih edebilirsiniz. Dior Skinflash Radiance Booster Pen, highlighter görevi görür ve dudaklar için iyi bir baz oluşturur. Ardından Dior Contour Rouge Royal dudak kalemini uygulayın ve son olarak metalik kırmızı renkteki Dior Addict Lipstick in Choc ile görünümü tamamlayın. Parlak bir bitiş için Dior Addict Ultra-Gloss in Ultra Dior parlatıcıyı deneyebilirsiniz.

Son dokunuş. Bu tarz bir makyaj için asla allık kullanmayın. Büyük bir yüz fırçasıyla, göz altı bölgesinde kalan toz pudrayı sabitleyin. Eğer ihtiyaç duyarsanız, kapatıcı ekleyin. Rujun dişlerinize bulaşmaması için parmağınız yardımıyla dudaklarınızın iç bölgesindeki fazla ruju temizleyin.