Dior Poison Girl parfüm notaları
GÜZELLİK

Dior Poison Girl parfüm notaları

François Demachy tarafından tasarlanan Dior Poison Girl lezzetli, güçlü ve floral bir parfüm.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Şubat 2019

Pelin Hasçalık

Dior Poison Girl, feminenliğinin sihrine değinirken baştan çıkarıcı, güçlü ve net bir mesaj veriyor: "Ben bir zehirim!" Skandal havası taşıyan bu parfümün etkileyici bir çekim gücü var. Simgelediği kadın yaşam ve cesaret dolu; seksi, küstah ve kendine güvenli. Reklam kampanyasında Poison Girl'ü genç ve seksi bir yüz temsil ediyor; Camille Rowe. Havalı, asık suratlı ve kışkırtıcı kıvrımlara sahip Rowe, özel bir top model ve erkeklerin aşık olduğu, kadınların hayran kaldığı bir kadın. Ama her şeyden öte, zamanının kadını olarak eğlenceli, özgür ve doğal. Parfümör François Demachy, Poison Girl'ü güçlü, baştan çıkarıcı ve tavizsiz genç kadınlar için tasarladığını söylüyor. Baharatlı, tatlı ve çiçeksi akorlardan oluşan parfüm için ifade gücü yüksek ham maddeler kullanmaya karar veren Demachy, hem lezzetli hem de mıknatıs etkisi yaratan notaların yer aldığı farklı bir kompozisyon yaratmak istemiş: "Poison Girl Grasse gülü ve Hint baklası gibi ışıltılı notalar içeren genç sıradışı bir koku."

Parfümün açılışında hissedilen turunç notası tam anlamıyla ağız sulandırıcı bir etkiye sahip. Bu canlı, hafif asidik açılışı gülün güzelliği izliyor. Güçlü Şam gülü esansı, Demachy için mükemmel çiçeksi ve sihirli bir karışım yaratmak için Grasse gülü esansı ile birleşiyor. "Çocukken şekerli gül yapraklarının tadını ve zarafetini çok severdim. Bu leziz hatıra bana Poison Girl'ü yaratmak için ilham verdi." Ortaya çıkan koku, tonka fasulyesi, vanilya, badem ve kaşmir gibi duyuları harekete geçiren içeriklere sahip. Poison Girl'deki vanilya dokunuşu karşı koyulamaz bir tılsım yaratıyor. Yaratılan yumuşak tuzak ile uyum içinde olan Tolu balsamı gücünü sahneye koyuyor. Ve son olarak, baz notaları rahatlatıcı ve odunsu Sri Lanka sandal ağacı notalarıyla bezeniyor.

Poison Girl, Demacy için bir parfümden çok daha fazlası: "Piyasaya çıktığında, parfümün yalnızca kendisi değil, adı -Poison- da çok şaşırtıcıydı. Zaman içinde, baştan çıkarıcı güçlerinin farkında olan güçlü kadın kimliğini vurgulayan bu parfümün ne kadar cesurca yaratıldığını unuttuk." Tüm bu doğuş öyküsü hem parfüm hem de iletilmek istenen mesaj açısından parfümörü harekete geçiriyor. Bir parfümör olarak onu en çok zorlayanın ise, daha modern ve daha çekici bir koku tasarlarken aynı zamanda Poison imzasını korumak ve parfümün bu değerli mirasına sahip çıkmak olduğunu söylüyor.

Parfümü keşfetme sürecinde Demacy, yeni nesil kadınların vücut bulduğu genç Poison Girl kadınından ilham alıyor. Bu kadın kaderini kendisi kontrol ediyor ancak daha çok dijital bir yolla! "Günümüzde genç kadınların kendi imajıyla ne kadar barışık olduğu ve sosyal ağlarda kendilerini nasıl resmettiğini görmek inanılmaz. İşte bu benim gerçek ilham kaynağımdı." Peki, usta parfümör bir kadının karakterini kullandığı parfüm ile yorumlayabiliyor mu? Ona göre her kadın kendini anımsatan ve ruhunu yansıtan bir parfüm seçmeli. Ve kendini gizlememeli. Demacy her zaman ona çocukluğunu hatırlatan ham maddeleri sevdiğini ve bir şekilde mıknatıs gibi onlara çekildiğini anlatıyor. Favorileri arasında Rosa Centifolia ve Jasmine Grandiflorum gibi Grasse çiçekleri var. "Koku özellikleri çok eşsiz ve bana çocukluğumu hatırlatıyorlar. Grasse doğduğum, büyüdüğüm ve mesleğimi öğrendiğim yer olduğundan benim için hep bir ilham kaynağı oldu." Dolayısıyla, Grasse gülü, benzersiz gücü ve tatlı nüansları ile onun için ölümsüz bir ilham perisi. Ancak diğer asil ham maddelerden de etkilendiğini söylüyor. "Poison Girl'e sıcaklığını veren ve acılık verdiği kadar iştah da açan Hint baklasını da çok seviyorum." Peki Dior için çalışmak nasıl bir his? "Bir parfümör olarak böyle zengin bir mirasa sahip bir marka için çalışarak hem geçmişten gelen bir vizyonla beslenmek hem de yaratıcılığımın sınırlanmadığını hissetmek benim için son derece değerli."