Özel günler için saç ve makyaj önerileri
GÜZELLİK

Özel günler için saç ve makyaj önerileri

Saç ve makyajınızı özel bir güne uyarlamak için referans alabileceğiniz modern ve şık podyum görünümleri...

GÜNCELLEME TARİHİ: 17 Şubat 2019

ASİL SİYAH
Dumanlı göz makyajını geceye uyarlarken size yardımcı olabilecek ilk renk, elbiselerde de çoğu zaman kurtarıcı olarak görülen siyah. Göz makyajında hem asil hem de çabasız bir stil yaratan Burberry ve Elie Saab podyumları, siyah rengin asilliğini ortaya çıkarır nitelikte. Burberry makyaj artisti Wendy Rowe, nude bir rujla tamamladığı podyum makyajında gözleri ön plana çıkarmak adına dumanlı bir göz makyajı yaratmış.


GRAFİK LINER
Sezon makyajına damgasını vuran çift kuyruklu eyeliner uygulaması, göz makyajında dikkat çekici ve göz kamaştırıcı bir etki yaratmak için yeterli. Mugler ve Anna Sui defilelerindeki çift kuyruklu, uzun liner'lar cesur ve yenilikçi bir yoruma sahip.


GECENİN YILDIZI DUDAKLAR
Eğer yılbaşı gecesi makyajdaki odak noktanız dudaklarınız ise, tercihinizi neon pembe bir ruj ya da Phillip Lim defilesindeki mat kırmızı renkten yana kullanın. Sadece dudaklarda kullanacağınız bu renkli ifadeyi kıyafet stilinizle de destekleyebilirsiniz.


YOĞUN ÇERÇEVE
Dior ve Chanel defilelerinde rastladığımız far uygulamaları, göz makyajına güçlü ve grafik bir vurgu kazandırıyor. Dior makyaj artisti Peter Philips yoğun ve kontrollü olarak tanımladığı göz makyajını, aydınlık ve sade bir ten makyajıyla tamamlıyor. Bu makyaj stili feminen, gizemli ve net çizgilerden hoşlananlar için yılbaşı gecesine alternatif bir yaklaşım kazandıracak.


ÇABASIZ VE DOĞAL
Son birkaç sezondur hakimiyetini sürdüren doğal makyaj vurgusu bu sezon da podyumlardaki iddiasını korudu. Sade ve yalın kalarak da göz alıcı olabileceğinizi kanıtlayan bu makyajı geceye uyarlarken, siyah renkte seçeceğiniz bir elbiseyle zarafetinizi tamamlayabilirsiniz.


DOĞAL DALGALAR
Günlük hayatınızda da sıkça kullanabileceğiniz doğal saç dalgaları artık özel geceler için de tercih sebebi haline geldi. Rodarte, Jason Wu ve Roberto Cavalli defilelerine damgasını vuran bu saç stilinde tek dikkat etmeniz gereken, yapılı hissi vermeyen çabasız saç dalgaları yaratmak.


ZARİF VE ZAMANSIZ
Derin sırt dekolteli elbiseniz için tamamlayıcı olarak tercih edebileceğiniz harika bir saç stili var; modern topuzlar. Schiaparelli defilesinde zarifçe toplanan saçlar, metalik renkte bir spreyle geçici olarak boyanarak göz alıcı bir etki yaratmayı başarmış. Oscar de la Renta ve Wes Gordon'daki sıra dışı topuzlar da geceye uyarlayabileceğiniz modern ve ilgi çekici saç stillerinden.