Doğru makyajla gençleşin
GÜZELLİK

Doğru makyajla gençleşin

Doğru makyaj tekniği ile yüzünüzden yılların izini silin.

GÜNCELLEME TARİHİ: 4 Mart 2019

Makyajın natürel güzelliği desteklediği tartışılmaz bir gerçek; ancak doğru uygulandığında... Doğru teknik ile dudaklar ve elmacık kemiklerinin daha dolgun, gözlerin ise daha anlamlı ve şekilli görünmesi mümkün. Diğer taraftan, Charlotte Tilbury'e göre abartılı bir makyaj uygulaması sadece başarısız olmakla kalmayıp, sizin daha yaşlı görünmenize de sebep oluyor. Tabii ki bu sevdiğiniz rujlardan vazgeçmeniz anlamına gelmiyor, ancak belli renklerin uygun bir strateji gerektirdiğini de bilmek gerekiyor.

KAPATICILARI GÜNCELLEMEK
Saydam ve likit yapılı kapatıcılar, akşam saatleri için uygulayacağınız bir makyaj için uygundur ancak leke ve gözenekli bir cilt için ideal sayılmaz. Makyaj artisti ve Beautyblender markasının kurucusu Rea Ann Silva, ciltte kadifemsi bir bitiş oluşturmak için krem yapılı fondötenlere yönelmeniz gerektiğini söylüyor;"Likit yapılı fondötenleri uygularken mutlaka sünger yardımıyla kapatıcıyı sabitlemek gerekiyor." Kapatıcı seçiminde ise makyaj artisti Kristofer Buckle, yüksek pigment özelliğine sahip olanları seçmenizi tavsiye ediyor; "Yüksek kapatıcı özelliği sayesinde çok az bir miktarı dahi yeterli olacağı için üst üste uygulama yapmanıza gerek kalmayacak."

HAFİF PUDRALAR
Silva, birçok kadının makyaj sabitleyici pudraları gereğinden fazla miktarda kullandığını söylüyor; "Genellikle kadınlar makyajın uzun süre kalıcı olması için büyük bir fırça kullanarak tüm yüzlerini pudralama gereği duyuyor. Sabitleyici pudra içerisindeki parçacıklar, var olan kırışıklıklar içerisine dolarak cildi daha kuru ve kaçınılmaz olarak da daha yaşlı gösteriyor." Bu konuda tek dikkat etmeniz gereken şey, tüy kadar hafif ve uçucu yapıdaki sabitleyici pudraları seçmek ve sadece T-bölgesi üzerine uygulamak. Ardından cilt makyajını tamamlamak için ışıltılı bir highlighter'ı elmacık kemikler iniz üzerine uygulayabilirsiniz. Makyaj artisti Gucci Westman, highlighter uygulamasını atlamamak gerektiği görüşünde; "Elmacık kemikleri ışıltılı olmalı! Yanaklarınız parlak göründüğünde, çok fazla makyaj yapmadan sağlıklı görünmüş olursunuz."

KREM ALLIK
Cilt yaş aldıkça, sahip olduğu natürel kızarıklığı da kaybeder. Bu gerçeklik tabii ki sizin daha fazla allık uygulamanız gerektiği anlamına gelmemeli. Bu noktada cildinizle uyum gösteren ve onu tamamlayan en ideal rengi bulmak kritik önem taşıyor. Makyaj artisti Buckle'ın bu konuda bir önerisi var; "Cildinize az miktarda sabitleyici pudra uyguladıktan sonra krem yapılı bir allık kullanarak ten makyajını tamamlayın."