Güzellik uzmanlarının vazgeçilmezleri
GÜZELLİK

Güzellik uzmanlarının vazgeçilmezleri

Güzellik sektöründeki uzman isimler, asla yanlarından ayırmadıkları kurtarıcı ürünleri açıklıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mart 2019

Pelin Hasçalık

EN İYİ ÇOK AMAÇLI SPREY
MAKYAJ ARTİSTİ ANDREA SHEEHAN'IN FAVORİ ÜRÜNÜ

"Benim açımdan tüm zamanların en iyi ürünü ve favori olarak kullandığım ürün Caudalíe Eau de Beauté olmuştur. Çok amaçlı bu ürün ilk olarak ciltteki donuk görünümü engelliyor ve cilde nem kazandırıyor. Spa'yı anımsatan özel kokusu sizi anında rahatlatıyor, kendinizi taze ve muhteşem hissetmenizi sağlıyor. Ayrıca bu ürünü makyajı sabitlemek ve doğallık kazandırmak için de tercih ediyorum. Tüm gün boyu çalıştığım modellerin iyi hissetmeleri için yanımdan ayırmadığım Caudalíe Eau de Beauté'yi çok çok seviyorum!"


EN İYİ NEMLENDİRİCİ FONDÖTEN
MAKYAJ ARTİSTİ HAMİYET AKPINAR'IN DOĞAL GÖRÜNÜM İÇİN ÖNERİS

"Özellikle benim gibi özel günler dışında makyaj yapmayı sevmeyip doğal görünüm tercih edenlere cildi besleyen, UV ışınlarından koruyan, hatta daha da fazlası bakım yapan tamamen organik ve ciltte hissedilmeyen bir ürün var. Hem cildinizde hiçbir şey yokmuş gibi duran, canlı ışıltı sağlayan ve renk eşitsizliklerini düzenleyen, yüzde yüz saf ve organik içerikler ile, hatta sürdürebilir geri dönüşümlü ambalaj detayına kadar tamamen doğal bir ürün. Seyahate giderken çantanıza attığınızda güneş koruyucu, yüz kremi, fondöten yerine hepsini tek bir üründe buluşturan The Organic Pharmacy'nin Hydrating fondöteni benim gibi makyajsız görünümü sevenlere öneriyorum. Dört renk seçeneğiyle ciltte hem hafif hissediliyor, hem de gözenekler arasını tıkamıyor. İçeriğindeki yoğun antioksidanlar ve hyalüronik asit ile cildi gün boyu organik içeriklerle besliyor. Bu fondöten, yurt dışında Harrod's gibi mağazalarda bulunurken, Türkiye'de seçkin eczaneler ve Raffles Spa'da satılıyor."


EN İYİ ANTI-AGING SERUM
DOKU TIP MERKEZİ'NDEN DERMATOLOG DR. EMRE KAYNAK'IN ANTI-AGING BAKIM İÇİN TERCİ

"Dünyanın en ünlü dermatologlarından, alanında sayısız kitabın ve makalenin yazarı Dr. Zein Obagi'nin yarattığı ZO Skin Health markası, cilt bakımı alanında oldukça etkili ve yenilikçi ürün çeşitliliğine sahip. Doku Tıp Merkezi olarak biz de ZO Skin Health ürünlerini tercih ediyoruz. Oldukça önemli içeriklere sahip olan bu markayı tercih etme nedenimiz, sağlıklı cilde verdiğimiz önem. Bu ürünler arasında dünyada best seller olarak öne çıkan serumu sizinle paylaşmak istiyorum. Oldukça hafif jel bir yapısı olan ZO Skin Health Growth Factor serum, güçlü bir destekleyiciye ihtiyaç duyan her cilt tipine uygun. Cildin canlanmasına, yenilenmesine ve taze görünmesine yardımcı olan bu serum, cildin görünümünü iyileştiriyor, ince çizgi ve kırışıklıkların oluşumunu engelliyor, var olanları ortadan kaldırıyor."


EN İYİ ORGANİK KREM
LİSYA BEAUTY KURUCUSU UZMAN ESTETİSYEN SELDA ÖZKÖK'ÜN VAZGEÇİLMEZ KREMİ

"Doğal ve sağlıklı yaşam benim hayat felsefem. Yeni vazgeçilmezim ise Biomer'den Unifying Cream. En önemli özelliği Ecocert sertifikalara sahip organik bir kozmetik oluşu. Aynı zamanda farmakolojide kullanılan tıbbi bitkiler içeriyor. İçeriğinde hiç bir hayvansal ve kimyasal ham madde barındırmayan bu krem hayvanlar üzerinde test edilmiyor ve cam ambalajlarda satılıyor. Yani tam bir çevreci. Pürüzlü, lekeli, nemsiz ve onarıma ihtiyacı olan tüm ciltler için gerçek bir kurtarıcı. 2000 yıllık Hipokrat'ın mucizesi salyangoz mukusu, örümcek ağı etkisiyle cildi toparlıyor ve ifade çizgilerini zayıflatıyor. Ton farklılıklarını gideriyor ve leke açıyor. Aynı zamanda bilinen en güçlü nemlendirici içeriği Shea Butter cildime ihtiyacı olan nemi kazandırıyor. Artık aşırı soğuklardan korkmuyorum. Bu ürünle cildimi daha ışıltılı, genç ve mutlu hissediyorum."


EN İYİ MASKARA
MAKYAJ ARTİSTİ ERKAN ULUÇ'UN FAVORİ TERCİHİ

"Makyaj uygulamarımda vazgeçemediğim ve sürekli kullandığım ürün kirpiklere nemli bir görünüm verirken, istediğim hacmi neredeyse tek bir dokunuşta elde edebildiğim Nars Climax maskara. Dolgun yapılı fırçası sayesinde her bir kirpiği yakalayarak, anında yoğun bir etki bırakıyor. Daha dramatik bir etki için ise, üst üste uygulamanız yeterli oluyor, hem de topaklanma yapmadan...


EN İYİ GÜNEŞ KREMİ
KALİTE YAŞAM KLİNİĞİ MEDİKAL ESTETİK DOKTORU YASEMİN SAVAŞ'IN GÜNEŞ KORUMA KREMİ

"Cildi güneş hasarlarına karşı korumak için mutlaka güneş koruyucu krem kullanılması şart. Mesoestetic Melan 130+ Pigment Control, her cilt tipine uygun olan yeni nesil bir güneş kremi. Kliniğimizde inatçı lekeler dahil tüm leke tedavilerinde kullanılan Thulium lazerin tedavi sonrasında güneşten korunmak esastır ve tedavinin başarısında kullanılan güneş kreminin etkisi çoktur. Bu güneş koruyucu kremin tek güvendiğim ürün olduğunu söyleyebilirim. Cildi korurken aynı anda lekenin yeniden geri dönüşünü de baskılar. Aynı zamanda suya dayanıklı bir üründür. Hafif dokusu ile cilt tonunu düzenler ve kusurları azaltır."


EN İYİ FONDÖTEN
MAKYAJ ARTİSTİ MURAT BEKLER'İN IŞILTI İÇİN TERCİHİ

"Benim olmazsa olmaz ürünüm fondöten çünkü makyajda en temel şey cildin doğal, sağlıklı ve güzel görünmesi. Bu nedenle, makyaja başlamadan önce mutlaka cildin nemlendirilmesi ve ince bir baz uygulanması gerekiyor. Favori ürünüm Sephora Collection fondötenlerinden Glow serisi. Bu seri cildinizin harika bir şekilde nemli ve ışıltılı görünmesini sağlıyor. Orta derecede kapatıcılığının olması da benim işimi kolaylaştırıyor. Böylelikle az ürünle cildi yormadan istediğim görünümü elde edebiliyorum."


EN İYİ KURU YAĞ
GÜZELLİK UZMANI HÜLYA ERCANLI'NIN SEÇİMİ

"Benim yıldız ürünüm Nuxe Huile Prodigieuse çok amaçlı kuru yağ. Dermokozmetik sektöründe kuru yağ devrimini başlatan bu ürün hem yüze, hem vücuda, hem de saça rahatlıkla uygulanabiliyor, hızlı bir şekilde cilt tarafından emiliyor. Ayrıca hamilelik dönemlerinde de karın, göğüs ve bacaklara düzenli uygulandığında cilt çatlaklarının görünürlüğünü azaltıyor. Yüzde 98.1 oranında doğal içeriklerden oluşan bu kuru yağ, Tsubaki yağı, tatlı badem, kamelya, hodan, fındık, Macademia ve argan yağının kusursuz karışımıyla hem nemlendirici hem de onarıcı bir etki sağlıyor.
Cilt bakımı dışında makyajda da fondöten ya da BB kremlerle karıştırılarak uygulandığında hem cildi besliyor, hem de doğal bir ışıltı sağlıyor. Altın parıltılı versiyonu Huile Prodigieuse Or ise, özellikle yaz akşamlarında, davetlerde parıltılı bir görünüm arayanların vazgeçilmezi. Kuru yağın en sevdiğim özelliklerinden biri de kullanım alanının yalnızca hayal gücünüzle sınırlı olması: El bakımı için manikür suyunuza ekleyebilir, derinlemesine saç bakımı için uyguladığınız saçlarınızı havlu ile sararak yarım saat bekleyebilirsiniz."