Acil durumda kurtarıcı
GÜZELLİK

Acil durumda kurtarıcı

Roius Naturals markasının kurucusu Çağla Bingöl, cilt sağlığına öncelik veren ve temiz formüller yaratan bir bilinçle hareket ediyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Mart 2019

Pelin Hasçalık

Organik kozmetik, vegan ve 'cruelty free' konseptlerinden bahsedebilir misiniz?
Organik algısı, kozmetik sektörü için oldukça zahmetli bir üretim ve yüksek maliyetler anlamına geliyor. Bu nedenle büyük markalar için cazip bir alan değil. Fakat kökenine indiğiniz zaman aslında biz de organik varlıklarız. Vücudumuz bu nedenle organik ürünleri yabancı olarak algılamayıp, atmaya çalışmıyor. Bununla beraber dünyada yükselişteki diğer trendler, beslenmede olduğu gibi vegan ve artan bilinç ile cruelty free ürün grupları. Fakat tüm bu farklı üretim metotları, insanların aklını karıştırabiliyor. Çünkü vegan olan ürün illa ki bitkilerden üretilecek diye bir şart yok. Kimyasallar kullanılabilir ama hayvansal kaynaklı içerikler kullanılamaz. Cruelty free ise, sadece hayvanlarda test edilmediği konusunda içimizi
rahatlatan bir kıstas.

Roius Naturals markası kimlere hitap ediyor?
Roius Naturals markası 2009 yılından beri doğal ve organik kozmetik alanlarında faaliyet gösteren, yurt dışından markaların distribütörlüğünü yapan, dağıtım ve pazarlama çözümleri sunan Niş Kozmetik'in % 100 üretimini üstlendiği ilk girişim. Roius Naturals markasını yaratırken aklımızda anlık iyilik sağlamanın ötesinde, cildi zaman içinde tamir eden, dürüst, sürdürülebilir ve temiz formüller yaratmak vardı. Silikon ve vazelin gibi içerikler bir anda cildi yumuşatır, gergin gösterir ya da saçları anında parlatır ama bu etki çok kısa sürer. Çünkü yüzeysel kalır. Organik ürünlerin içerikleri ise cildin alt katmanlarına işleme becerisi göstererek sorunları zaman içinde tamir eder, sağlıklı bir sonuca götürür. İşte, bu bilinç ile cilt sağlığına önem veren kişiler için bu markayı yarattık.

SOS Balm, global güzellik trendlerinde de yükselişte olan 'all purpose' yani çok amaçlı kullanıma uygun bir merhem mi?
Roius Naturals'ın ilk ürünü SOS Balm tam da yukarıda anlattığım gibi cildi tamir etmeye yönelik bir ürün. Adı üzerinde cildiniz herhangi bir nedenle 'SOS' verirse siz de bu balm'ı kullanıyorsunuz. Mesela küçük yara-bereler, yanıklar, kaşıntılar, egzama, alerji, bir anda kabarıveren sivilceler, pişikler, aşırı kuruluklar... İçeriğindeki arnika, acıyı ve kaşıntıyı yatıştırıyor. Balmumu, cildin yüzeyinde doğal bir koruma kalkanı oluşturuyor. Hindistan cevizi, ayçiçeği, çay ağacı yağı gibi içerikler bakteri, mikrop ve enflamasyonu önlüyor. Frenk üzümü, nar çekirdeği gibi yoğun antioksidanlar hücresel anlamda iyileşme sürecini başlatıyor. Karite nem veriyor. Böylece birçok farklı sorun için sürekli elinizin altında bulunabilecek tek bir ürün oluyor SOS Balm. SOS Balm'ın da yer aldığı 'All Purpose Balm' yani çok amaçlı merhemler global güzellik trendleri arasında yükselişte; çünkü insanlar artık hem birçok farklı ürüne para dökmek istemiyor, hem de çok seyahat ediyor ve pratik çözümler arıyor. SOS Balm bu anlamda tam bir kurtarıcı olsun diye yaratıldı fakat kullanıldıkça aslında kuru ciltler için çok başarılı bir besin kürü olarak da adeta tekrardan keşfedildi. Gece ya da gündüz kuru ciltte yüz kremi olarak uygulandığında yoğun bir besin ve nem maskesi gibi çalışıyor.

SOS Balm'a hangi adreslerden ulaşabiliriz?
SOS Balm şu anda dermokozmetik eczanelerde, Souq Dükkan Kanyon'da, MaeZae'de, 2. Durak Mağazası'nda ve Garage Hair Repair Studio şubelerinde, bazı seçkin online alışveriş sitelerinde ve roiusnaturals.com'da satışta.