Yeni trend: Cooldual
GÜZELLİK

Yeni trend: Cooldual

Bölgesel fazlalıkları dondurarak yok eden CoolSculpting yeni yılı yeni bir trendle karşıladı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Mart 2019

Ne kadar egzersiz yaparsanız yapın, ne kadar sağlıklı beslenirseniz beslenin bir türlü yok olmayan bölgesel fazlalıklardan mı şikâyetçisiniz? CoolSculpting, bu moral bozucu ama bir o kadar da yaygın problem için geliştirilmiş bir sistem. Dr. Mustafa Karataş, "Hiç kuşkusuz son 10 yılın en popüler medikal uygulamalarından biri Zeltiq CoolSculpting teknolojisidir" diyor.

"Pek çok hastamda gözlemliyorum. Yediklerine dikkat ediyorlar, düzenli olarak spor yapıyorlar ama karın, basen ya da kalçalarındaki inatçı fazlalıklardan bir türlü kurtulamıyorlar." Karataş bunun basit bir açıklaması olduğunu söylüyor: "Vücudun hangi bölgesinden yağ kaybedeceğinize siz karar veremezseniz. Vücut kodlaması gereği bazı bölgelerde yağ biriktirebilir ve siz o yağları yakacağım derken iğne ipliğe dönüşürsünüz ama siluetinizi bozan, sizi rahatsız eden o fazlalıklar yok olmaz."

DONDUR GİTSİN
Dr. Mustafa Karataş, yağ hücrelerini dondurarak yok etme prensibi üstüne kurulu olan bu tedavinin 2009 yılında Harvard Tıp Fakültesinde yapılan bir keşif sonrasında geliştirildiğini anlatıyor. "Dondurucu soğuğun yağ hücrelerini ölüme sürüklediği görülmüştü. Bu bulgudan yola çıkılarak geliştirilen teknolojiyle elde edilen sonuçlar sistemin liposuction ile kıyaslanabilecek kadar etkili olduğunu gösteriyordu." Bir yanda ameliyat, ameliyat sonrası morluklar, ödem, aylar boyunca giyilen korseler diğer yanda ise öğlen tatilinde yaptırıp hemen ardından işinize dönebileceğiniz basit bir işlem… Tedavinin bu kadar popüler olması boşuna değil!

Karataş işlemin etki mekanizmasını şöyle anlatıyor: "Zeltiq CoolSculpting tedavisi sırasında derinin altındaki yağ dokusu, kontrollü bir şekilde soğutuluyor ve yağ hücreleri donarak kristalize oluyor. Hücre bütünlükleri bozularak parçalanan yağ hücreleri ise zaman içinde vücuttan kalıcı olarak atılıyor."

"BİR KİLO VERME YÖNTEMİ DEĞİL"
Tek bir seansta yağ dokusunun %20-%40 kadarını yok eden tedavi sonrasında dikkat etmeniz gereken tek bir şey var, o da kilo kontrolü. İşlemden bir süre sonra yağ hücrelerinin metabolize edilerek vücuttan tamamen atılması ile siluet daha biçimli bir hal alıyor. Dr. Mustafa Karataş, FDA tarafından da onaylanmış olan tedavinin bir kilo verme yöntemi olmadığını belirtiyor: "Tedavi için en uygun adaylar bölgesel fazlalıklarından şikâyetçi olan ideal kilosuna yakın hastalardır."

TEKNOLOJİNİN KISA TARİHİ
Milyonlarca hastada hiçbir yan etki olmadan alınan harika sonuçlar, zaman içinde teknolojinin daha da geliştirilmesi için sağlam bir zemin hazırladı. Dilerseniz bu gelişime kronolojik olarak göz atalım. Bakalım 10 yıl içinde CoolSculpting evreninde neler olmuş? Söz Dr. Mustafa Karataş'ta.

• "Zeltiq CoolSculpting 2008 yılında piyasaya çıktığında uygulama alanları sınırlıydı. Aplikatörün tasarımı sadece karın, kalça ve basenler gibi büyük alanlarda tedavi olanağı sağlıyordu. Tedavinin nihai sonuçları ise işlemden 3
ay sonra ortaya çıkıyordu."

• "Birkaç yıl sonra geliştirilen yeni aplikatörler sayesinde tedavinin kullanım alanları da genişledi. Artık belin yan kısımları, diz içleri, üst kollar gibi daha
ufak bölgelere de uyulama yapılabiliyordu."

• "Tasarımdaki yenilik sadece aplikatörün boyutu değildi. Yeni aplikatörün kıvrımları vücudun kıvrımlı bölgelerine mükemmel bir şekilde uyum sağlıyordu. CoolMini ile birlikte artık Zeltiq teknolojisi yüze de uygulanmaya başlandı. Uzmanlık alanı ise gıdı bölgesindeki yağ dokusuydu."

• "Birkaç sene sonra her bölge için ortalama bir saat süren tedavi yarı yarıya kısaldı. Önemli bir yenilik daha vardı: Yağ dokusunun daha düşük derecelere maruz bırakılmasıyla işlemin nihai sonuçları artık sadece 6 hafta sonra ortaya çıkıyordu."

VE KARŞINIZDA COOLDUAL
CoolSculpting tedavisi 2019 yılını yeni bir trendle karşıladı: CoolDual. Dr. Mustafa Karataş "CoolDual, tedavi sırasında iki cihazın birden kullanılması ile işlemin çok daha çabuk tamamlanmasını sağlayan yenilikçi bir yaklaşım" diyor.

"Diyelim ki bel kenarlarınızdaki ya da kalçalarınızdaki fazlalıklar için CoolSculpting tedavisi yaptıracaksınız. Normalde cihazın tek bir aplikatörü olduğu için önce bir kalçanız, sonra da diğer kalçanıza uygulama yapılırdı. Yeni trend ise tedavide iki cihazın birden kullanılması. Böylece toplamda bir saat süren işlem sadece yarım saatte tamamlanıyor. Amerika'da giderek popüler hale gelen bu ikili tedavi protokolü özellikle hayatını sol şeritte yaşayanlar için harika bir yenilik."