Hedef: Yüz Gençleştirme
GÜZELLİK

Hedef: Yüz Gençleştirme

Yüzünüzde fark edilir derecede yıpranma, form kaybı, kırışıklık ve boyun bölgesinde deformasyon varsa, yüz germe estetiğini düşünmenin tam zamanı. Cerrahi ve ameliyatsız yüz germe yöntemlerini Estetik International uzmanları anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Mart 2019

ÖRÜMCEK AĞI ESTETİĞİ
Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Bülent Cihantimur, Örümcek Ağı estetiği ile yüz bölgesinde istenilen değişim derecesine bağlı olarak, daha genç ve dinlenmiş bir görünüm elde etmenin mümkün olduğu görüşünde: "Temelinde ipler ve cilt altına yerleştirilen iplerin zaman içinde kolajen mekanizmasını aktif hale getirmesi ve gergin bir yüz hattının oluşturulması prensibi var. Geliştirdiğim bu teknikle ameliyatsız olarak yaşlanmanın önüne geçmek mümkün. Eğer yıpranma derecesi fazla ise, ameliyathane ortamında daha fazla ip ve yağ transferi ile de uygulama yapılabilir. Özellikle nazolabial, yani yanak bölgesindeki sarkmalarda ise farklı bir ip çeşidi kullanarak yanağı da askılayarak bu estetik yöntemden faydalanmak mümkün."

MİNİ YÜZ GERME
Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Medine Kantürk, mini yüz gerdirme tekniğinin, asgari cilt sarkması olanlara önerilen bir cerrahi girişim olduğunu anlatıyor: "Erken dönemdeki çene ve cilt sarkma sorununu ve özellikle alt yüzdeki yaşlanmayı hedefler. Bu prosedür ağır yüz yaşlanma belirtilerine hitap etmek için tasarlanmamıştır, ancak daha canlandırıcı, daha pürüzsüz bir yüz konturu yaratabilir. Bu prosedür için en iyi adaylar, daha genç ve iyi bir yüz ve boyun kontürü isteyen nispeten daha genç hastalardır. Son derece iyi geri dönüşler aldığımız mini yüz germe ile yaşının iyisi gözükmek, yaşlanmayı geciktir mek mümkün."

TOTAL YÜZ GERME
Estetik Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Rıza Kantürk, cerrahi yüz germe prosedürünün, tüm yüz bölgesini ve boyun yaşlanmasını hedeflediğini söylüyor: "Sanki ağırlık bağlanmış ve sarkmış gibi duran yanaklar, boyundaki form kayıpları ve tüm yüz bölgesindeki cilt gevşekliğini düzeltmek için hem kas dokusunu ele alır, hem de cildi gerginleştirir. En doğal görünümlü ve en uzun ömürlü yüz gençleştirme uygulamasının cerrahi yüz estetiği olduğunu düşünüyorum. Zarif ve gençleşmiş bir görünüm elde ediyoruz. Araştırmalar da hastaların çoğunluğunun en az on yaş gençleştiklerini ifade ettiklerini söylüyor. İyileşme süreci diğer uygulamalara oranla daha meşakkatli olsa da, ortalama bir ay içerisinde gözle görülür sonuçlar alınabiliyor."

ULTHERAPY
AntiAging Uzmanı Dr. Gina Moret, çene altı ve kaşlar dahil olmak üzere tüm yüz bölgesinde etkili sonuçlar alınan ve cerrahi olmayan bir tedavi yöntemi olarak öne çıkan Ultherapy'den bahsediyor:. "Öğle molasında bile yaptırabileceğiniz ve Ultrasound enerjisi kullanılarak yapılan Ultherapy, erken dönem çene ve cilt gevşekliğini sıkılaştırmaya yardımcı olmak için cildin temel dokularını ve destek katmanlarını uyarır. Bu prosedür ameliyat ihtiyacını geciktirmek isteyen, ameliyat için hazır olmayan hastalar ya da önceki yüz germe prosedürünün etkilerini uzatmak isteyen hastalar için en iyisidir. Bu uygulamaya dair son derece iyi geri dönüşler alıyoruz. Ameliyatsız ve sosyal hayatı etkilemeyen bir prosedür olduğu için de çok tercih ediliyor."