Bahar aylarında cilt bakım rutininizde neler olmalı?
GÜZELLİK

Bahar aylarında cilt bakım rutininizde neler olmalı?

Kış soğuk yüzünü yavaş yavaş güneşe bırakıyor. Hava şartlarının büyük oranda etkilediği cildimiz için bakım rutininin de değişmesi kaçınılmaz oluyor. Peki bahar aylarında cilt bakımında nelere dikkat etmek gerekir?

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mart 2019

Cilt bakımı yılın her mevsiminde büyük bir önem taşıyor. Kışın soğuktan dolayı buna uygun ürünler kullanırken baharda güneş yüzünü gösterdikten sonra güneş karşıtı ürünlerin cilt bakımı rutininde olması ön planda yer alıyor.

BAHARDA CİLT BAKIMI İÇİN 5 ÖNEMLİ ADIM

1. Adım temizleme:

Cilt bakımında en önemli ve ilk adım olan temizleme işlemi her gün mutlaka yapılmalıdır. Güneş ışınlarının ortaya çıkmaya başlamasıyla birlikte ciltte kuruluk ve buna bağlı olarak hassasiyet görülmesi olağandır. Bu nedenle nemlendirici özellikli ve jel yapıda bir temizleme ürünü kullanmanız daha iyi olacaktır.



2. Adım peeling

İkin önemli adım ise peelingtir. Haftada en az bir kere yapılması önerilen peelingin çeşidi de mevsime göre değişmektedir. Yine nemlendirme özelliği fazla olan ve yatıştırıcı, kuruluğu giderici özelliği bulunan özellikle tek kullanımlık maskeleri tercih edebilirsiniz.

3. Adım nemlendirme:

Güneş sonrası losyonları hayatınıza sokmanın zamanı geldi. Güneş ışınlarının yarattığı kurulukları bu şekilde en aza indirebilirsiniz. Nemlendirici oranı yüksek olan yüz ve vücut kremlerini tercih edebilirsiniz. Böylece kırışıklıkların da önüne geçeceksiniz.



4. Adım renklendirme:

Renklendirici ürünler de yazın farklılık gösterir. Sıcakta fondöten kullanmak hiç de kolay olmayacaktır. BB kremlerin yerini CC kremler alır. Sıcakla birlikte daha ince yapılı ve hafif ürünlerin cilde uygulanması daha doğru olacaktır.

5. Adım beslenme:

Cilt bakımı için sadece dışarıdan takviyeler yapmak tek başına yeterli değildir. Cildi mutlaka içten de beslemek bakım yapmak gerekir. Sıcak havada terleme fazla olduğundan vücuttaki su daha kolay azalır ve kuruluk gözlenir. Bu nedenle bol bol su içmeyi ihmal etmemek gerekir. Nemli ve sağlıklı bir cilt için su tüketmek ve sağlıklı beslenmek büyük önem taşır.