Genç bakışların izinde
GÜZELLİK

Genç bakışların izinde

Bakışlarınız kim olduğunuza dair ne kadar bilgi verir bilinmez, ancak yaşınızı ele vermek konusunda üstlerine yoktur.

GÜNCELLEME TARİHİ: 29 Mart 2019

Estetik ve Plastik Cerrah Dr. Osman Şenel, göz çevresindeki yaşlanma belirtilerine karşı uygulanabilecek en etkili yöntemleri anlatıyor.

Bakışlarınız kim olduğunuza dair ne kadar bilgi verir bilinmez, ancak yaşınızı ele vermek konusunda üstlerine yoktur. Daha da kötüsü yıpranmış bir göz çevresi genç yaşlarda bile yaşınıza yaş ekleyebilir, olduğunuzdan daha yaşlı görünmenize neden olabilir. Estetik ve Plastik Cerrah Dr. Osman Şenel "Göz çevresi son derece ince ve hassas bir deriye sahiptir. Bu sebeple yüzdeki en erken yaşlanan bölge göz çevresidir. En başarılı sonuçları cerrahi olmayan ve cerrahi dokunuşların bir araya gelmesiyle alıyoruz. İnsanlar eğer neştersiz anti-aging tedavilerden faydalanırlarsa, hiçbir zaman ameliyata gerek duymayacaklarına inanıyorlar. Bu yanlış bir düşünce. Mesela çok sarkmış bir göz kapağını ameliyat yapmadan toparlayamazsınız."

ÇİZGİ KONTROLÜ
Dr. Osman Şenel göz çevresinde yüz hareketlerine bağlı olarak oluşan çizgi ve kırışıklık görünümünü hafifletmek için en etkili seçeneğin nörotoksinler olduğunu söylüyor. "Botoks piyasaya çıktığından beri kazayağı denilen göz kenarındaki ve göz altındaki ince çizgileri yumuşatmak için bu uygulamadan faydalanıyoruz." Dr. Şenel "Botoks öncesinde göz çevresindeki yaşlanmanın bu etkisine fazla müdahale edilemiyordu" diyor. "Göz çevresindeki ve göz kapaklarındaki fazla deri alınsa dahi bu bölgedeki cilt kalitesi artmıyor, ince çizgiler yok olmuyordu. Düzenli botoks yaptıranlarda ise, zaten çizgiler fazla olmadığı için deri fazlalığını almak çok daha iyi sonuç veriyor.

GÖZ ALTLARINIZ NE ANLATIYOR?
On saat uyuduktan sonra bile herkes yorgun olup olmadığınızı soruyorsa, bu düz hatta bir sorun var demektir. Dr. Şenel, "Önce şuna bir açıklık getirmek istiyorum" diyor: "Çoğu insan gözaltı bölgesindeki bütün kusurlar için 'göz altı torbalarını' suçlar. Ama bunların çoğunda suçlu torbalanma değil, aksine çöküklüktür. Göz altındaki çöküklüğe genelde koyu renk halkalar eşlik eder ve göz altındaki yağ dokusunda bir boşalma, kayıp oluşur. Göz altlarındaki yağ kaybı genellikle, yağların zaman içinde dağılarak aşağılara doğru yayılması nedeniyle ortaya çıkar." Çözüm: Göz altındaki hacim kaybını geri kazandırmak. "Bunu yapmak için ise iki yol var" diyor Dr. Şenel; "Biri daha kalıcı bir çözüm olan yağ enjeksiyonu ki bu vücudunuzdan alınan yağın belli işlemlerden geçirildikten sonra gözaltına enjekte edilmesidir. Eğer yağ kullanmayacaksam göz altındaki çöküklüğü özel göz altı dolgusu ile dolduruyorum."

RADİKAL ETKİ
Yaşla beraber en radikal değişimin görüldüğü yerlerden biri de göz kapaklarıdır. Estetik ve Plastik Cerrah Dr. Osman Şenel, eğer üst göz kapağında elastikiyet kaybı ve fazla deri varsa, en etkili çözümün göz kapağı ameliyatları olduğunu söylüyor. "Ameliyat sırasında yağ ve deri dikkatlice kesilerek alınıyor ve göz kapaklarını daha genç bir görünüm verecek şekilde yeniden biçimlendiriyoruz. Bunu yaparken göz kapaklarında çukur bir görünüm oluşmasını önlemek için de göz kapağı çizgisiyle kapak arasına dolgu maddesi veya yağ enjekte ediyoruz."

KAŞ ŞEKİLLENDİRME
Gözlerin çerçevesi kaşlardır. Ve maalesef yaşlanmanın etkilerinden onlar da nasibini alır. "Kaşları kontrol eden kaslar zayıflamaya ve cilt sıkılığını kaybetmeye başladığında kaşlar da aşağı doğru düşer. Bu bölgedeki kaslar bir operasyonla kaldırıldığında bakışlar da çok daha genç bir görünüme kavuşur. Doğru bölgelere enjekte edilecek botoks da kaşlarda geçici de olsa bir kaldırma etkisi yaratır ama ameliyatta olduğu gibi radikal bir sonuç elde edemezsiniz. Botoksla kaşı kaldırıp kaştaki hacim kaybı için de dolgu maddesi enjeksiyonu yapıyorum. Dolgu maddeleri ile
botoksun birleşimi, bu işlemleri ayrı ayrı uyguladığımızda elde edeceğimiz etkiden çok daha güçlüdür".

ÜST GÖZ KAPAĞI DOLGUSU
Yapılan bir müdahalenin başarısının, ne kadar doğal ve iyi göründüğünün sırrı bazen küçük bir dokunuşta saklıdır. Dr.Şenel için bu dokunuş, üst kapağı dolgusu. "Üst göz kapağı dolgusu bakışlara aydınlık ve dinç bir görünüm vermek için son yıllarda sıklıkla uyguladığım özel bir yöntem. Üst göz kapağında yaş almanın etkisi ile kemiklerde bir miktar erime meydana gelir. Erimeye bağlı olarak da üst göz kapağında içe doğru çukur bir görünüm oluşur. Üst göz kapağındaki çukurluk, boşluk olan bölgeye uygulanan hyaluronik asit bazlı dolgu, yorgun görünümü gidererek bakışlarda daha genç, aydınlık ve dinç görünüm sağlar.