En İyi Retinoller
GÜZELLİK

En İyi Retinoller

Ciltteki kolajen üretimini artıran, ince çizgi ve kırışıklıkları engelleyen ve etkisi klinik olarak kanıtlanan retinol, dermatologlara göre altın standartlara sahip bir içerik.

GÜNCELLEME TARİHİ: 20 Nisan 2019

RETİNOL HAKKINDA BİLİNMEYEN 3 GERÇEK

1. Ciltteki tahriş oluşumu kullanıma bağlı olabilir. Dermatolog Joshua Zeichner, retinolü cilde direkt olarak uygulamak yerine, oluşabilecek kızarıklığı engellemek için nemlendirici sürdükten sonra kullanmanızı öneriyor.

2. Cildi nemlendirirken zamanlama sandığınızdan daha önemli. Dermatolog Paul Jarrod Frank'e göre cildi sekiz saatte bir düzenli şekilde nemlendirmek şart. Bu konuda çalışma masanızda bulunduracağınız bir nemlendirici yüz spreyi size gün içinde yardımcı olacaktır.

3. Retinol kullanmak cilt derisini inceltmez. Dermatolog Robert Anolik bu iddiayı şu şekilde açıklıyor: "Kolajen üretimine destek olan ve hyalüronik asit sentezini artıran retinoller, bu özellikleriyle deriyi güçlendirirler."

SERUM
Eğer retinol ile yeni tanışıyorsanız, içeriğindeki seramidler ile bebeksi bir cilt vadeden Elizabeth Arden Retinol Ceramide Capsules Line Erasing gece serumu sizin için güzel bir başlangıç olacak.

NEMLENDİRİCİ
Güneşe karşı hassasiyet ve tahriş oluşturma riskinden dolayı retinol, sıklıkla gece kullanılması önerilen bir içerik. Ancak formülünde güneş koruyucu ve antioksidan barındıran RoC Retinol Correxion Deep Wrinkle Daily SPF 30 nemlendirici gündüzleri de kullanabileceğiniz bir alternatif oluşturuyor.