Kuru ciltler için 5 bakım önerisi
GÜZELLİK

Kuru ciltler için 5 bakım önerisi

Cildi kuru olanların dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Basit olarak görülen bazı dikkatsizlik ya da ihmallikler cildin daha da kurumasına neden olur. Cildiniz için kullandığınız ürünler, temizleme alışkanlığı hatta beslenme bile cildinizin kurul

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mayıs 2019

Kuru cildi canlandırmak ve nemlendirmek için bazı püf noktalara dikkat edebilirsiniz. Sizler için derlediğimiz kuru ciltler için bakım önerilerini uygulayarak daha canlı ve nemli bir cilde kavuşmanız mümkün.

Temizleme ürünleri cildinize uygun olsun

Kuru olan ciltlere özel üretilen ürünler vardır. Nemlendirme özelliği bol olan ve içerisinde cildi kurutucu maddeler bulunmayan bu ürünleri tercih etmeniz çok daha doğru olacaktır. Su bazlı ürünler de bunlara örnek verilebilir.

Her gün mutlaka nemlendirici kullanın

Nemlendirici kullanmayı ihmal etmemeniz son derece önemlidir. Bu sayede cildinizin nem oranının artmasını sağlayarak kuruluğu en aza indirmiş olursun. Temizlemede olduğu gibi bu kategorideki ürünleri de kuru ciltlere uygun seçmeniz gerekir.

Maske ve peeling uygulamayı unutmayın

Temizleyici ve nemlendiricilerin yanı sıra içeriğinde bol miktarda nemlilik sağlayan içeriklerin bulunduğu maske ve peelingleri de ihmal etmemeniz gerekir. Haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız yeterli olacaktır.

Sıcak su kullanmaktan uzaklaşın

Cildi kurutan en önemli noktalardan biri sıcak sudur. Mümkün olduğunca ılık suyla cildinizi yıkamanız önerilir. Sıcak su cildin nem oranını emerek daha da kurumasına neden olur. Aynı şekilde soğuk su da kurutup çatlamasına yol açar.



Bol su içmeyi atlamayın

Cildinizdeki kuruluğu önlemeniz için en önemli kurallardan biri de su içmektir. Bol bol su tüketerek cildinizi içten de beslemeli ve nemlendirmelisiniz. Su oranını arttırdığınızda cildinizi nemlenerek canlı göründüğünü fark edeceksiniz.