Aşırı dolgu genç gösterir mi?
GÜZELLİK

Aşırı dolgu genç gösterir mi?

Gençleştirici dolgu tekniklerinde aşırıya kaçmamak için ne yapmalı?

GÜNCELLEME TARİHİ: 7 Haziran 2019

Yüz gençleştirici dolgu işlemleri ve kırışıklık giderici enjeksiyonlar estetik cerrahların vazgeçilmez uygulamaları arasında. Fakat bu yöntemlerin aşırı dozda ya da sıkça uygulanması hem istenmeyen "fazla yapılı" görüntüye neden oluyor hem de asıl hedeflenen genç görünümün aksine sizi daha yaşlı gösterebiliyor. Peki, gençleştirici yöntemlerde ideal oranı yakalamak için ne yapmak gerekiyor?

DOLGU İŞLEMİ ZAMAN MAKİNESİ DEĞİLDİR
Dolgu yönteminde aşırıya kaçmanın temel sebebi, bu yöntemin yaşa dair her sorunu çözebileceğine olan inanç. Estetik cerrah Dr. Andrew Jacono'ya göre dolgu tekniği sizi ancak dört yıl kadar gençleştirme gücüne sahip; "Bazı doktorlar, yüzünüze fazla dolgu enjekte ettiklerinde daha genç görüneceğinize inanır. Oysa bu görüşün aksine, doğal şekilde uygulanmayan dolgu yüzü genişletir, proporsiyonu bozar ve sizi olduğunuzdan yaşlı gösterir." Jacono, bu tarz bir işlemin cilt üzerinde de ciddi problemler yaratabileceğini söylüyor. "Dolgular deriyi genişletir ve fazla dolgu uygulamasına maruz kalan cilt aşırı gerilerek uzar. Bazı dermatologlara göre bu ancak ekstrem uygulamalar sonucu gözlemlenebilir. Fakat sanılanın aksine, bahsettiğim yan etkinin oluşma riski çok daha yüksektir."

BOTOKS DENGESİ
İdeal miktarda uygulandığında mucizeler yaratan botoks işleminde aşırıya kaçıldığında, tıpkı dolgu enjeksiyonlarında olduğu gibi yine olduğunuzdan yaşlı görünme riskiyle karşı karşıya kalıyorsunuz. Dermatolog Robert Anolik, alın bölgesinde oluşan kırışıklıkların kaşları kaldırmaya ve bu bölgedeki kasları kullanma sıklığına bağlı olduğunu söylüyor; "Eğer alın bölgesindeki kaslar botoks ile yoğun oranda, gereğinden fazla rahatlatılırsa, gözler yorgun görünür." Peki, botoks işleminden en iyi şekilde yararlanmak için hangi sıklıkta uygulama yaptırmak gerekiyor? Dermatolog Dendy Engelman, antiaging dünyasında son derece kullanışlı olan botoks yönteminin sene içinde iki ya da üç kereden fazla yapılmamasını tavsiye ediyor.

KAYIT TUTMAK
Kısa süre önce çıkan The Park Avenue Face kitabının yazarı Dr. Andrew Jacono, düzenli olarak dolgu ve botoks işlemi yaptıranların, ileriki uygulamalarda daha fazla enjeksiyon talep ettiklerini gözlemlemiş. "Böyle bir yanılgıya kapılmamak
için her randevu sonrası yüzünüzün fotoğrafını çekin ya da dürüst bir arkadaşınıza fikir danışın."

YAĞ DOKUSU DOSTUNUZDUR
Bazı kadınlar dolgu işleminde aşırıya kaçar, bazıları ise daha heykelsi bir görünüm yakalamak için yağ dokusunu azaltarak yüzündeki hacimsel dengeyi değiştirir. Dendy Engelman, yağ dokusunu azaltmayı gerektiren prosedürler için önemli bir uyarıda bulunuyor; "Yanak bölgesindeki yağları azaltmak, ileriki yaşlar için ciddi bir tehlike oluşturur. Zaten yaş ilerledikçe yağ dokusu giderek azalır ve ekstra bir müdahale bu bölgede çökmeler oluşturabilir, dolayısıyla olduğunuzdan çok daha yaşlı görünürsünüz. Aynı şey göz bölgesi için de geçerli: Genç yaşta göz altı torbalarınızdan kurtulmak için aldırmış olduğunuz yağ dokusu, yaşlandığınızda çukurlu bir görüntüye sebep olabilir."