Uzmanlardan özel günler için öneriler
GÜZELLİK

Uzmanlardan özel günler için öneriler

Özel gün yaklaşırken makyaj, saç ve cilt bakımında neler yapılmalı? İşin uzmanları cevaplıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 13 Haziran 2019

Pelin Hasçalık
Fotoğraflar Christine Kreiselmaier

Art Up Saç Stilisti Engin Çam

"Hayatınızdaki en önemli güne hazırlanırken saçlarınızın bu güne yakışır bir görünüm kazanması şart. Düğün günü yaklaştıkça ilk olarak saçların nem dengesini korumak gerekiyor. Peki, bu denge nasıl korunmalı? Eğer çabuk yağlanan bir saçınız varsa yağlanma önleyici şampuanlarla saçın daha az yağlanmasını sağlayabilirsiniz. Fakat çok kuru ve yıpranmış bir saçınız varsa özel güne yaklaşırken, ayda en az üç defa nem bakımı yaptırmanızı öneririm. Bu bakımların sebebi, düğün günü yapılacak olan saçın daha parlak, daha dolgun ve daha gösterişli durmasını sağlamak. Bu güne hazırlanırken saçlarınızı dinlendirmenizi tavsiye ediyorum. Gerek görülmediği takdirde maşa, düzleştirici ve fön gibi uygulamalardan kaçının çünkü bu uygulamalar saçlarınızın yorulmasına sebep olacaktır.

Kuaförünüzle düğün günü yapacağınız saçı kararlaştırmadan saç kestirme işlemine girmeyin. Aksi takdirde topuz ya da açık stilde yaptıracağınız saç istediğiniz gibi görünmeyebilir. Eğer saçınızı açık bırakacaksınız, daha dolgun ve uzun bir görünüm için saçınızı kestirmemeniz en iyisi. Topuz düşünüyorsanız, saçın ön kısımlarından, doğal olacak şekilde topuzla uyumlu bir kesim yapılabilir. Boya işlemi konusuna gelince; eğer saçınızda balyaj, ombre ya da boya varsa bu işlemleri düğününüze bir hafta kala yaptırmanızda fayda var. Yapılan balyaj ve ombre işleminin doğal görünüme kavuşması için saçın en azından birkaç defa yıkanmaya ihtiyacı vardır. Eğer dip boya yaptıracaksanız, düğüne üç gün kala yaptırırsanız hem doğal bir görünüm oluşturursunuz hem de diplerdeki rengin çıkmasına engel olursunuz."

Kaliteli Yaşam Kliniği'nden Dr. Yasemin Savaş

"Bir gelinin güzelliğini vurgulayan, cildindeki doğal ışıltıdır. Bu ışıltıyı birkaç ay öncesinden düzenli bakıma başlayarak elde edebilirsiniz. Cildin sağlıklı ve bakımlı görünmesi için bakım şart. Küçük ve doğal dokunuşlar ile daha canlı, daha gergin, doğal ve daha parlak bir cilt yapısına sahip olmak mümkün. Bu noktada önerilebilecek pek çok tedavi yöntemi var. Düğün öncesi daha canlı, gergin, doğal ve parlak bir cilt yapısına sahip olmak için cildin ihtiyacına göre vitamin enjeksiyonları ve akne, nem, thulium bakımından oluşan komple bakım kürleri bulunuyor. Düğün gününde pürüzsüz bir cilde sahip olmak isteyenler için karbon peeling uygulaması sıklıkla tercih ediliyor.

Bu uygulama ile ciltteki lekeler, büyümüş gözenekler, yağlanma düzensizliği, sarkmalar tedavi edilebiliyor. Ortalama 30 dakika süren işlem sonrası ciltte hafif pembelik dışında yan etki gözlenmiyor. Botoks ve dolgu uygulamalarının düğünden en az 1-2 ay önce ve tamamen küçük dokunuşlarla, doğallığı bozmadan yapılması gerekiyor. Gelinler, saçlarına her zamankinden daha fazla önem veriyorlar. Gür, parlayan ve sağlıklı saçlar için kısa sürede sonuç verebilecek farklı tedavi seçenekleri var. Bunlardan birincisi mezoterapi. Saç mezoterapisinde, saçlı dokunun 2-3 mm altına inilerek, incecik uçlu iğneler vasıtasıyla, dokunun beslenmesini ve güçlenmesini sağlayacak vitamin, antioksidan ve hastaya özel farklı bileşimler içeren sıvı enjekte ediliyor. Evlenmeden önce pürüzsüz bir cilde sahip olmak için lazer epilasyon son derece pratik bir çözüm. Düğün tarihinden kısa bir süre önce yapılacak lazer epilasyon, istenmeyen tüyleri yok eden en başarılı yöntem. Bu dönemde yorgunluktan göz altında çökmeler de meydana gelebilir. Göz altı dolgusu işlemi kırışıklıklarınızı giderirken, göz altı ile yanak arasında bulunan çöküklükler, oluklar kısa sürede ağrısız ve acısız bir şekilde tedavi edilebilir."

Nars Türkiye Kreatif Makyaj Direktörü Erkan Uluç

"Gelin makyajında en önemli detay, gelinin nasıl bir makyaj istediğinin ve düğün konseptinin nasıl olduğunun çok iyi bilinmesi. Birlikte kullanılacak aksesuarlar ve saç şeklinin nasıl olacağı da mutlaka dikkate alınmalı. Kişinin istediği makyajı günümüz trendlerine uyarlama ve yüz hatlarında en güzel yerlerin ortaya çıkarılması konusunda iş bize düşüyor. Gelin makyajı uygularken, ten makyajının mükemmel olması vazgeçilmezim. Uzun süre kalıcı olan ve incecik dokusuyla muhteşem kapatıcılık sağlayan Nars Natural Radiant Longwear fondöten favorilerim arasında. Cilde en doğal şekilde, mükemmel bir parlaklık veriyor. Göz altı kapatıcısı olarak ise her zaman tercih ettiğim ürün Radiant Creamy Concealer. İncecik yapısıyla
anında inanılmaz kapatıcılık sağlıyor.

Boyutlandırma için Laguna Bronzing Powder kullanıyorum. Yüzde leke oluşturmadan kolayca dağılıyor ve gerçekçi hatlar yaratmak için eşsiz bir ürün. Allık olarak gelin makyajları ile çok iyi eşleştiğini düşündüğüm ürün Nars Orgasm allık. Pembe ve şeftalinin harmanından oluşan harika bir rengi ve ışıltısı var. Gözlerde ve dudaklarda kullanacağım ürünlerin uzun süre kalıcı olmaları ve günün sonuna kadar aynı etkiyi devam ettirmeleri önemli. Vazgeçilmezlerim arasında yer alan dudak ürünü Nars Dolce Vita Velvet Matte Lip Pencil, dudakları nemlendirirken son derece doğal renk veren bir kalem ruj. Nars Longer Than Life Long-Wear Eyeliner Via Veneto ise göz makyajında olmazsa olmazlarım arasında. Rengi uzun süre kalıcı, uygulaması çok rahat bir göz kalemi. Gözlere yoğun ve zengin bir renk verdiği için en sevdiğim göz ürünleri arasında yer alıyor."