Daha belirgin kaslar
GÜZELLİK

Daha belirgin kaslar

Vücut biçimlendirici tedaviler artık bambaşka bir boyuta taşınıyor. Dr. Mustafa Karataş kas dokusuna etki ederek daha sıkı, daha çekici bir siluet yaratan EmSculpt teknolojisini anlatıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Haziran 2019

Son zamanların en sıra dışı vücut biçimlendirme tedavilerinden biri olan EmSculpt, daha önce hiçbir sistemin etki etmediği bir alana müdahale ediyor; kaslar. İlk gençlik yıllarınızdaki biçimli vücuda kavuşmak için diyet yaptınız, hatta bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmanıza yardım eden sistemlerden, cilt elastikiyetini artıran tedavilerden faydalandınız ama yine de sonuçlar istediğiniz gibi değil…

Dr. Mustafa Karataş "EmSculpt teknolojisi işte o eksik parçayı tamamlamak için tasarlandı. Sistem kas dokusuna etki ediyor. Kaslarınız gevşemiş, formunu kaybetmişse ne kadar çabalarsanız çabalayın vücudunuz dilediğiniz kadar çekici, biçimli görünmeyecektir" diyor. Eskiden spor dışında kasları forma sokmanın herhangi bir yolu yoktu. EmSculp bu anlamda bir ilk. Ancak egzersiz yapmadan kaslarınızı güçlendiren bu teknolojinin maharetleri bu kadarla da sınırlı değil. EmSculpt kasları çalıştırırken aynı zamanda yağ hücrelerini de parçalayarak bölgesel fazlalıklarınızdan kurtulmanızı sağlıyor.

YAĞ YAKIMI, KAS YAPIMI
Karataş, EmSculpt'ı diğer sistemlerden ayıran en önemli özelliğin biçimli bir vücut yaratmada en etkili iki faktöre aynı anda müdahale etmesi olduğunu söylüyor: "Araştırmalar dört seans sonunda işlem yapılan bölgedeki yağ dokusunun yüzde 20 oranında azaldığını, kas liflerindeki artışın ise yüzde 16 civarında olduğunu gösteriyor." Bu da daha sıkı, düz bir karın, daha biçimli, kalkık bir popo anlamına geliyor.

ETKİ MEKANİZMASI
FDA onaylı bir sistem olan EmSculpt, yüksek yoğunluklu odaklı elektromanyetik enerji kullanarak tedavi edilen bölgedeki kasların kasılmasını sağlıyor. Teknolojinin etkinliği ile ilgili yapılan çalışmalar, EmSculpt'ı hedeflenen kas dokusunda yarattığı etkinin egzersizden bile daha güçlü olduğu yolunda. Dr. Mustafa Karataş, tedavinin yaklaşık yarım saat sürdüğünü ve bu süre boyunca işlem yapılan bölgedeki kasların ortalama 20 bin defa kasıldığını söylüyor. "Kim yarım saatte 20 bin mekik çekebilir? Egzersizle mümkün olmayan bu sonuca EmSculpt ile ulaşmak mümkün. Kasların bu derece çalışması ise kas dokusunu aşırı derecede stimule ederek bazı kimyasalların açığa çıkmasına neden oluyor. Bu kimyasalar tedavi edilen bölgedeki yağ dokusuna sinyal göndererek yağ hücrelerinin parçalanmalarına neden oluyor. Aynı esnada kaslar da hücresel bir değişime uğrayarak kalınlaşıyor, güçleniyor." Öyle ki sadece tek bir seans bile farkı fark etmeniz için yeterli oluyor! Uygulamayı yaptıranlar işlemden bir-iki gün sonra tedavi edilen bölgenin daha biçimli, daha ince ve sıkı göründüğünü belirtiyorlar.

KİMLER FAYDALANABİLİR?
EmSculpt özellikle karın ve kalçaları biçimlendirmek için tasarlanmış bir sistem. Ama teknolojinin yaratıcıları sistemi kol ve bacaklarda da kullanmak üzere çalışmalar yapıyor. Poponuzun düşüklüğünden, kalçanızın yuvarlak ve sıkı formunu kaybettiğinden şikayetçiyseniz EmSculpt tedavisi için uygun bir adaysınız. Sistem, kalça biçimlendirme, popoyu yukarı kaldırma ve sıkılaştırmada son derece etkili sonuçlar sağlıyor. Karın bölgenizdeki fazlalıkların sahne arkasında ise, iki önemli etken var: Kasların gevşemesi ve yağ dokusu. Pek çok zaman esas sorumlunun fazla yağlar olduğu düşünülse de, karın kaslarının formunu kaybetmesi karın bölgenizdeki şekil bozukluğunda daha etkili bir rol oynar. Bu da EmSculpt tedavisini mükemmel bir karın biçimlendirme sistemi haline getiriyor. Özellikle doğumdan sonra karnınızı yeniden forma sokmak gerçekten çok zordur. Neden? Çünkü kaslardaki gevşekliğe bir de hamilelik sırasında kasların ayrılması gibi önemli bir etken eklenir. EmSculpt, sadece karın germe ameliyatı ile çözülebilen bu sorunu hafifletmede de fayda sağlıyor. EmSculpt'ı erkekler arasında da popüler bir tedavi haline getiren tam olarak bu.