SHA Wellness Clinic ile reloading!
GÜZELLİK

SHA Wellness Clinic ile reloading!

Evet, tam da bu kelime gibi beynimi ve vücudumu şarj ettiğim bir deneyimdi SHA Wellness Clinic’te geçirdiğim 5 gün...

GÜNCELLEME TARİHİ: 12 Temmuz 2019

Gülen Yelmen

Yoğun bir dönemden çıkıp gitmiştim Valencia'daki bu sağlık merkezine. Ofiste geçirilen akşamlarda yemeyi fazla kaçırmış, hareketsizlikten ve yoğunluktan dokunsanız ağlayacak durumdaydım. Ruhsal ve fiziksel yenilenmeye tam da ihtiyaç duyduğum bir zamanda SHA 3600 Metodu ile tanıştım. Bu, genetik ile birlikte yaşam tarzı ve beslenmenin insan sağlığını şekillendirmesinden yola çıkarak kapsamlı bir sağlıklı yaşam tarzı sunan bir metod. Uzakdoğu öğretilerinin Batı felsefesiyle har manlanmasından doğan metodda beslenmenin önemi büyük. İlk gün, doktor kontrolünüzde kilo vermek isteyip istemediğinize göre 3 çeşit menüden birini belirliyorsunuz ve tüm hafta boyunca o menünün dışına çıkamıyorsunuz. Kahvaltıda miso çorbası, yemek öncesi sirke içmek gibi alışık olmadığımız beslenme çeşitleriyle tanışıyorsunuz. Şunu tüm açık sözlülüğümle söyleyebilirim ki, hayatımda bu kadar lezzetli ve doyurucu diyet yemekler yememiştim. Microbiotic adını verdikleri beslenme şekli sayesinde normal kilonun altındaki bir arkadaşım ve ben aynı menüyü alıp, aynı miktarda egzersiz yaptık; o 1,5 kilo aldı, ben 1,5 kilo verdim. Uzakdoğu teknikleriyle yapılan masaj terapileri, yürüyüş ve yoga ile geçen 5 günde tek özlem duyduğum kahve oldu. SHA Wellness Clinic'te kahve yok ve doktorlar günde 1 fincan kahveden fazlasının toksik olduğunu söylüyorlar.

Parmak ucumdan alınan 1 damla kanın mikroskobik incelenmesi gözümün önünde cereyan etti ve benim de görebileceğim şekilde kanda bazı depozitler vardı. Kanımda al ve akyuvarlar dışında birikintiler mevcuttu ve bu neden kendimi sürekli yorgun hissettiğimin en açık seçik kanıtıydı. Bu durumu düzeltmek için selenyum ve B vitamini kokteyli serumu aldım. Ve süreci evde de devam ettirebilmek için SHA ürünlerinden alarak evime döndüm. Döndükten sonraki bir hafta kendimi hiç olmadığım kadar mutlu ve huzurlu hissettim.

Gönül rahatlığıyla önerebileceğim SHA Wellness Clinic, Avrupa'nın en gözde sağlık kliniklerinden biri. Sadece kilo vermek isteyenlerin değil, iş adamlarının beyinlerini dinlendirip sıfırladıkları, enerji depolayarak işe döndükleri bir keyif durağı.

SHA Wellness Clinic hakkında
Uzun yıllar yaşam kalitesini ciddi anlamda olumsuz etkileyen pek çok sağlık sorunu yaşayan Alfredo Bataller Parietti'nin kişisel deneyimlerinden doğdu. Bir hastalığın belirtilerini gidermek kadar, her sağlık sorununun kökündeki nedenleri anlamanın da çok önemli olduğunu öğrenen Bataller, kadim Uzakdoğu tekniklerini Batı tıbbındaki en yeni gelişmelerle buluşturan benzersiz bir merkez yaratma hayalini SHA Wellness Clinic'i kurarak gerçekleştirdi.

The World Organization of Natural Medicine'ın başkanlığını yürütmüş olan ve sağlıklı beslenme metotları konusunda uzman kabul edilen Michio Kushi gibi dünya çapında uzmanlar tarafından geliştirilen SHA 360° Metodu, modern ve etkileri kanıtlanmış doğal terapileri, therapeutic beslenme ve Batı tıbbının son yenilikleri ile harmanlıyor.

SHA'da sunulan sağlıklı yaşam programları, her konuğun ihtiyaçlarına ve amaçlarına yanıt vermek için tamamen kişiye özel olarak hazırlanıyor. 14 sağlık programı arasından konukların ihtiyaçlarına göre tasarlanan her program, hayat boyu sürecek bir sağlıklı yaşam yolculuğu için uygulamalar ve öğretilerden oluşuyor. SHA'nın geniş kapsamlı sağlıklı yaşam programlarının yanı sıra SHA Academy'de sunulan sağlıklı yemek pişirme dersleri, sohbetler, egzersizler, açık hava gezileri ve konferanslar yoluyla, konukların evlerine döndüklerinde de sağlıklı yaşam yolculuklarını sürdürmeleri sağlanıyor.

SHA Metodu, en etkili ve test edilmiş doğal terapileri tıp bilimindeki, özellikle de koruyucu, genetik ve yaşlanmayı geciktirici uygulamalardaki en son gelişmelerle mükemmel bir şekilde birleştirerek sunuyor. Sağlık ve mutluluğu 360 derece bir yaklaşımla ele alan SHA, öğrenilebilen ve ömür boyu benimsenebilen SHA deneyimleriyle konuklarının yaşam tarzlarında kalıcı değişiklikler yapmalarına yardımcı oluyor.

Otel odasından çok ev hissinde rezidansta kalmak
SHA Wellness Clinic, kuruluşunun 10. yılını kutlamak için 11 adet yeni rezidans inşa etti. Boyutları 300 ile 500 metrekare arasında değişen Bahçe, Premier ve Penthouse modelleri lüks ve rahatlığı birleştiriyor. Fitness merkezleri, hamam-sauna ve tedavi odalarını da içeren residanslar, geniş cam sonsuzluk havuzları ile beden ve ruhu birlikte besliyor. Özenle seçilmiş mizanpaj, iç mekanların dış mekanla etkileşimini koruyarak doğal güneş ışığından yararlanma, Feng Shui prensiplerine saygı, teknolojinin kullanımı ve sağlık, kromoterapi ve hava kalitesi ölçüm ve arıtma mekanizmalarına uyarlanmış otomatik sistemler ile SHA Residences konfordan fazlasını sunuyor. Doğal malzemeleri ve doğaya saygılı sistemleri ile SHA Residences, sürdürülebilir bir yapı modeli ortaya koyuyor.