Saçlarınız sonbahara hazır mı?
GÜZELLİK

Saçlarınız sonbahara hazır mı?

Her mevsim saç bakımı ayrı bir özen istiyor. Yaz aylarının bitmesine az zaman kalmışken deniz ve güneşten yıpranan saçları da toparlama zamanı geldi. Peki sonbahara geçişte saçlara nasıl bir bakım yapmak gerekiyor?

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Ağustos 2019

En değerli aksesuarlarımız olan ve dış görünüşü yakından etkileyen saçların bakımını ihmal etmemek gerekiyor. Yazdan yıpranarak çıkan saçlarınızı kestirmemek için ihtiyacı olan bakımları vermek gerek. İşte sizler için derlediğimiz öneriler…

Maske

Saçlarınıza uygun yoğun saç bakım maskesi kullanmalısınız. Boyalı ve işlem görmüş saçlarınız varsa buna uygun ürün kullanarak ekstra destek verirsiniz. Maske işlemini haftada 2-3 kez tekrarlayabilirsiniz.

Yağ

Yağ terapileri saçlarınız için güzel bir bakım olacaktır. Özellikle Hindistan cevizi ve argan yağı tercihiniz olabilir. Böylece kuruyan saçlarınız nemlenip elastikiyet kazanacak ve onarılacaktır. Diplerine uygulamayacaksanız gün aşırı da kullanabilirsiniz.

Şekillendirme

Saçınıza bir süre ısı temas ettirmeyin. Deniz ve güneşten yıpranan ve hassaslaşan saç tellerine bebek gibi bakmalısınız. Tam tersine fön maşa gibi şekillendiriciler uygularsanız daha da güçsüzleşecek ve dökülecektir.

Soğuk su

Isının saça zarar vermesi gibi sıcak su da verir. Hazır yaz günlerinde havalar da sıcakken üşümeyeceğiniz için soğuk duş almalısınız. Ilık duş da alsanız saçlarınızı durulama suyunuz soğuk olsun, böylece daha fazla yıpranmanın önüne geçersiniz.

Kırıklar

Saçlarınızı uzatmak istiyor olabilirsiniz fakat sağlıklı uzayan saçlar için kırıklardan kurtulmanız şart. Yıpranan saç uçlarınızı düzenli olarak azar azar kestirirseniz hem daha bakımlı uzamasını sağlar hem de çok miktar kestirmekten kurtulursunuz.