Minimal düzen
GÜZELLİK

Minimal düzen

“Cinsiyetsiz, zamansız ve sürdürülebilir” sloganıyla 2018’de kurulan Cekette’nin, vegan deri ve geri dönüştürülmüş jean gibi malzemelerden hazırlanan Sonbahar/Kış 2019/2020 koleksiyonunu markanın kurucusu ve tasarımcısı Lal Bilgütay’dan dinliyoruz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Ekim 2019

"Cekette'de tasarım süreci tersten gidiyor diyebilirim. Şu ana kadarki üç koleksiyonda da önceliğim, önceki sezonda müşterimin sevdiği parçaları geliştirmek, kumaş ve ürün envanterimi doğru kullanmaktı. Koleksiyon hazırlama sürecinde, her gün bir takım modeller hayal ediyorum ve fazla zaman geçirmeden hayata geçirmeye özen gösteriyorum. En çok kampanya çekimi aşamasında düşünme fırsatım oluyor ve nelerin beni bu süre zarfında etkilediğinin daha iyi farkına varıyorum. Örneğin Kopenhag'da ziyaret ettiğim Design Museum ve Japon minimalizmi hakkında okuduğum kitaplar, ben farkında olmadan bu koleksiyonu oluşturmamda destek olmuş. Renk yelpazesinde Winter Essentials'ın yansıtmak istediği, sıcak kış duygusu; tıpkı Georgia O'Keefe'in dağ zirvelerini betimlediği renkler gibi.

Koleksiyon çekiminin de sade olmasını, mavi ışıkla gölgelerin öne çıkmasını istedim. Dekor olarak da sadece Wassily Chair'i kullanmayı tercih ettim. Bu seçimlerim, tasarım aşamasında nelerden etkilendiğimin daha iyi farkına varmamı sağladı. Winter Essentials'ın iki ana teması; sürdürülebilirlik ve modern minimalizm. Örneğin koleksiyonun ilk parçası, en az 4 farklı şekilde kullanabileceğiniz vegan deri trençkot. Bu ürün benim için koleksiyonu tanımlayan parça çünkü sürdürülebilirlik, bana kalıcılığı ve çok yönlü ürünleri çağrıştırıyor. İki ana tema aslında sekiz parçanın her birinde, bir şekilde saklı. Koleksiyonun sadece sekiz parça içermesi de Cekette'nin minimal duruşunu yansıtıyor."