Kylie Jenner, Kylie Cosmetics'in %51'lik hissesini sattı
GÜZELLİK

Kylie Jenner, Kylie Cosmetics'in %51'lik hissesini sattı

Dünyanın en genç milyarderi Kylie Jenner, kozmetik markası Kylie Cosmetics'in yüzde 51'lik hissesini 600 milyon dolara ABD merkezli kozmetik devi Coty'e sattı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 19 Kasım 2019

Kylie Jenner, Kylie Cosmetics şirketinin yüzde 51'ini 600 milyon dolara Coty şirketine sattı. Şirketin yüzde 49'luk oranı kendisinde kalan Jenner, markanın kreatif direktörlüğünü üstlenecek.

Kylie Cosmetics markasıyla 2015 yılında 29 dolarlık ruj kitleri satarak makyaj serüvenine başlayan Kylie Jenner, markasının yarısından fazlasını sattı. Geçen yıl Facebook'un kurucusu Mark Zuckerberg'i tahtından edip servetini kendi yapan en genç milyarder (Self-Made Billionaire) unvanı ile taçlandıran Kylie Jenner yeni bir ortaklığa imza attı.

ABD merkezli kozmetik devi Coty, sosyal medya fenomeni ve iş kadını Kylie Jenner'ın sahibi olduğu Kylie Cosmetics şirketinin yüzde 51'ini 600 milyon dolara satın aldı.

Satın almanın açıklanmasının ardından Coty hisseleri yüzde 2.6 yükseldi. Yapılan anlaşma kapsamında Kylie Jenner ve ekibi üründen ve pazarlamadan sorumlu olmaya devam edecek.

Coty, bu satın almanın önümüzdeki 3 yılda net karına yüzde 1'lik katkıda bulunmasını bekliyor. Satın alma süreci ise gelecek yılın ikinci çeyreğinde tamamlanmış olacak. Coty'den yapılan açıklamaya göre firmalar buhdan sonra markanın küresel büyüme hedeflerine odaklanacak. Son yükselişle beraber Coty hisseleri 2019 genelinde yüzde 86 değerlenmiş oldu. Coty bu sayede dün itibarıyla 9.3 milyar dolarlık piyasa değerine ulaştı.