Mükemmel makyaj için 3 adım
GÜZELLİK

Mükemmel makyaj için 3 adım

Makyaj artisti Yasin Altınel, göz, dudak ve kaşları olduğundan daha iddialı göstermenin yollarını paylaşıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Aralık 2019

Pelin Hasçalık

ETKİLEYİCİ KAŞLAR
"Bakışları ve gözleri dikkat çekici kılmanın en önemli basamağı güçlü kaşlardır. Kaşlarınızda boşluklar varsa, kaş renginize uygun bir kalemle, kaşlarınızın kış yönünde minik kıllar çizer gibi dokunuşlar yaparak doğal bir şekilde doldurun. Sonra kaş tarağıyla tarayın ve doğallaştırın. Asla blok halinde boyamayın çünkü bu sizi çok sert ve sinirli gösterecektir. Son olarak kaş renginize uygun bir kaş maskarası ya da şeffaf kaş sabitleme maskarasıyla tamamlayıp görünümü sabitleyebilirsiniz."

İRİ GÖZLER
"Eğer gözlerinizi küçük buluyorsanız yapmanız gereken şey çok basit: uygulayacağınız far ya da eyeliner'ı gözünüzün dışına kontrollü bir şekilde taşırarak sürün ve iyice yayın. Eyeliner'ı tüm göz kapağına uygulamak yerine yarım şekilde tercih edin ve göz pınarlarınızı aydınlatın. Eğer kaş-göz mesafeniz darsa ya da gözünüz çok içeride kalıyorsa, anatomik olarak muhakkak kaş altını aydınlatın ve çok koyu far yerine daha taze renkleri tercih edin. Gözünüzün içine asla siyah ya da koyu renkli kalem çekmeyin çünkü bu uygulama gözünüzü küçültecektir. Beyaz ya da kemik rengini tercih ederek makyajı tamamlayın."

DOLGUN DUDAKLAR
"Dudaklarınızı olduğundan daha dolgun göstermek için kullandığınız ruj renginin birkaç ton koyusu dudak kalemiyle, dudak çizginizi çok abartmamak şartıyla taşırarak dudağınızı büyütebilirsiniz. Üst dudak çizginize ve burna doğru hafif çıkarak süreceğiniz highlighter da işinize yaratacaktır. Mat ürünler yerine parlak yapılı gloss ürünleri tercih ederseniz işiniz daha da kolaylaşır. Ayrıca alt ve üst dudağınızın dış kısımlarını daha koyu bir ruj ile renklendirip, içe doğru daha açık tonlu bir rujla renk perspektifi yakalarsanız dudağınız daha hacimli görünecektir."