Gelecek garantisi
GÜZELLİK

Gelecek garantisi

Yaşlanmanın önüne geçmek için evde ve klinikte uygulanabilen en etkili yöntemler.

GÜNCELLEME TARİHİ: 25 Aralık 2019

Pelin Hasçalık

EVDE
Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahı Op. Dr. Evrim Uçkunkaya, evde yapacağınız basit ve etkili günlük cilt bakımlarıyla, onarıcı ve besleyici besin tüketimiyle yaşlanmanın etkilerini geciktirmenin mümkün olduğu görüşünde: "Günlük bakımınızda cildinizi maden suyu ile arındırarak güne başlayabilir, daha sonra kozmetik malzemelerden destek alabilirsiniz. Maden suyunda bolca bulunan 'güzellik minerali' silisyumun cildi sıkılaştırıp kırışıklıkları önleme fonksiyonundan faydalanarak, düzenli kullanımla canlı bir cilde kavuşabilirsiniz. Pratik bir kullanım için maden suyunu buz kalıbında dondurup, sabahları bu kalıplarla cildinizi temizleyin. Ayrıca, gözlerinizin etrafında şişlikler oluyorsa, sabahları buzlukta beş dakika tutup çıkardığınız kaşıkları gözlerinizde bekletmeniz hızlı bir şekilde işe yarayacaktır."

Cildin sıkılaşması ve lekelerin açılması konusunda Dr. Evrim Uçkunkaya, cildin en çok C vitaminine ihtiyaç duyduğunu söylüyor: "Kivi, portakal ve limon tüketiminin yanı sıra gece kremlerinin içine C vitamini takviye ederek cildiniz için gerekli olan C vitaminini elde edebilirsiniz. Eğer cilt sorunlarınız varsa, bakımınızı evde yapacağınız dermaroller tedavisiyle desteklemeniz mümkün. Dermaroller'ın üstündeki iğnelerle cildiniz üzerinde minik hasarlar oluşturarak iyileştirici etki yaratabilirsiniz. Unutmayın, hasarlanmayan hiçbir şey iyileşmez! Çinko, demir, bakır, selenyum, iyot gibi elementler bakımından zengin besinler tüketerek de sağlıklı bir cilde kavuşabilirsiniz. Fındık, ceviz, badem, yer fıstığı, kestane gibi hücre dostu besinler ile 'kışın güzellik sebzeleri' olarak tanımladığımız kereviz ve ıspanak tüketerek yaşlanmaya karşı doğal yollarla savaşmanızı öneririm."

KLİNİKTE
Dr. Mustafa Karataş, günümüzde medikal estetikten beklentimizin sadece yaşı geri almak değil, aynı zamanda yüzü güzelleştirmek olduğunu söylüyor. "Güzelliğin en önemli kurallarından biri olan altın oran için hastanın iyi bir çeneye ve iyi bir elmacık kemiğine sahip olması gerekiyor ve gelişen medikal estetik teknolojilerle artık altın oran için gerekli düzenlemeleri yapabiliyoruz. Dolayısıyla hyalüronik asit artık sadece bir anti-aging sistemi değil, aynı zamanda bir güzelleştirme materyali."

Medikal estetik alanında son yılların önemli gelişmelerinin başında doku entegrasyonu en yüksek olan hyalüronik asit dolguları geliyor. Dr. Karataş yüzde müdahale ettikleri tüm dokuların aslında diğer bölgelerimizde de olan kaslar, yağ dokuları, cilt ve cilt altı bağ dokuları olduğundan bahsediyor. "Doku entegrasyonu yüksek materyaller, bu dokularla entegre olarak, tıpkı bir doku gibi davranabiliyor. Yani hasta gülerken, konuşurken, mimik yaparken yüzü ile aynı şekilde hareket edebilen bir üründen söz ediyoruz. Özellikle çene ve çene
altı estetiği için doku entegrasyonu en yüksek olan hyalüronik asit dolguları kullanıyoruz. Sadece dururken değil, konuşurken, gülerken, kahkaha atarken, yemek yerken bütün o kasların oynadığı anlarda dolguların görünür olmaması çok büyük önem taşıyor."

Çene hattı uygulamalarında tercih ettiği jawline yöntemine dikkat çeken Karataş, kusursuz bir yüz hattı için baz aldığı hattı şu şekilde ifade ediyor; "Elmacık kemiklerinden başlayan bir yarım kalp ve çenede W harfinin yarısı diyebilirim. Eğer yüz altın orana yakın değilse, gereken açıyı belirleyip çeneye işlem yapabiliyoruz ve bu da bizi mükemmel orana yaklaştırıyor."

GÖZ ÇEVRESİ

Yorgun göz çevresini yeniden canlandıran ve kuruluğa karşı koruma kalkanı oluşturan seçimler.


GlamGlow Brighteyes/Sephora, 345 TL - Shiseido Ultimune Power Infusing Eye Concentrate, 520 TL

GÜNLÜK NEM

Saf içerikleri ve besleyici formülleriyle cildi onaran yaşlanma geciktirici nemlendiriciler.


Embryolisse Lait-Crème Concentré, 106 TL - Mesoestetic HA Densimatrix, 810 TL

PEELING

Siyah nokta ve ölü deriyle beraber cilde işlemiş kalıntıları derinlemesine temizlemeyen peeling'ler.


Murad Pürüzsüzleştirici & Canlandırıcı Peeling, 475 TL - Sinoz Arındırıcı Peeling, 89 TL