Sarı saçlar herkese göre mi?
GÜZELLİK

Sarı saçlar herkese göre mi?

Sezonun trend listesindeki altın sarı, bal ve karamel gibi sıcak tonlar arasında size en uygun olan hangisi?

GÜNCELLEME TARİHİ: 26 Aralık 2019

Pelin Hasçalık

Garage Hair Repair Studio ve Garage Organics markalarının kurucusu Ahmet Çoban, Sonbahar/Kış 2019/20 sezonunda sarı tonların, hatta tüm saç renklerinin ısındığını söylüyor. "Önceki yıllarda küllü tonlar ana akıma hakimdi. Fakat bu sezon altın, bal ve karamel gibi sıcak bir sarı paleti var. Sarı saç konusunda bize gelen en önemli soru şudur: 'Bana yakışır mı?' Biz herkese uygun bir sarı bulabileceğimizi savunuyoruz. Doğru tona karar vermek için kişinin kaş rengi ve teninin alt tonuna bakıyoruz. Bunların dışında kişinin hayat tarzı da çok önemli. Sarı saç diğerlerine göre oldukça zahmetli ve sık sık kuaföre gitmeyi, bakım yaptırmayı gerektirebiliyor. Bunun için bazen daha pratik olabilecek ikili renkleri tercih edebiliyoruz."

Ombre ya da daha yumuşak versiyonu sombre, sarı saçı pratik şekilde kullanmayı mümkün kılıyor. Çoban, patentli özel tarağı ile saça bölgesel, yumuşak geçişlerle uygulanan Garage Hair'e özel brushlight uygulamasından bahsediyor: "Natürel saçta daha sarıya yönelmek isteyenler için hem kademeli bir yaklaşım hem de bakımı daha kolay. Facelight diye bir uygulamamız daha var, bu teknikte de sadece yüz çevresini highlight'larla açıyoruz. Böylece hem sarıdan beklenen aydınlık efekt oluyor hem de yine pratik bir çözüm sağlamayı başarıyoruz."

Peki, sarı saçlara nasıl bakım yapmalı? Çoban'a göre sarı saçlar, doğru bakım uygulanmadığı takdirde kişiyi olduğundan yaşlı gösterme riski taşıyor. "Renk açmak için kaçınılmaz olarak kimyasal uygulandığından saçlar oldukça kuruyor. Kuruyan saçın hem yapısı bozuluyor, örneğin dalgalıysa dalgaları formunu kaybedebiliyor, hem de renk soluyor. Bu nedenle düzenli olarak saça nem veren bakımlar uygulanmalı. Garage Organics Hair Serum, banyo öncesi maske olarak kullanıldığında yoğun bitki özleri ve yağlar içeren formülüyle saçı derinlemesine nemlendiriyor. Saç renginin ömrünü uzatıyor. Ayrıca saçınızın daha fazla kurumaması için ısıyla şekillendirme yaparken, 150 derece üzerine çıkmamanızı öneriyorum."