2020’de makyaj çantanızda bulunması gerekenler
GÜZELLİK

2020’de makyaj çantanızda bulunması gerekenler

Bir kadının olmazsa olmazı makyaj çantasında en sık kullandığı kozmetik ürünler yer alır. 2020 makyaj trendlerini göz önünde bulundurarak makyaj çantanızı güncellemenizi öneririz. Böylece her gittiğiniz yere güzellik modasını taşıyabilirsiniz.

GÜNCELLEME TARİHİ: 15 Ocak 2020

2020 kozmetik ürün trendlerini sizler için derledik. Makyaj çantanıza yeni ürünler eklemeyi düşünüyorsanız bu önerilerimizi incelemenizi öneririz. Böylece güzel görünürken aynı zamanda trendleri de yakalamış olursunuz.

RENGARENK GÖZ MAKYAJI

2020 trendlerinde gözlerinize renk taşımanın zamanı geldi. Artık sadece siyah bir eyeliner sürerek dışarı çıkmayacaksınız. Canlı, fosforlu renkler de dahil olarak rengarenk göz farlarını göreceğimiz bir yıl bizi bekliyor. Özellikle yaz aylarında daha sık karşılaşacağımız bu trend içerisinde sadece göz farları değil renkli eyelinerlar da gündemimizde olacak. Mor, mavi, yeşil, pembe vs. daha pek çok rengi gözlerde göreceğiz.



BB YA DA CC KREMLER

2020 ile birlikte artık hafif yapılı ten ürünleri trend oluyor. Yüzünüzde yoğun bir tabaka gibi duran fondötenler tahttan iniyor. Yerine BB ve CC kremler popüler olmaya başladı. Fondöten uygulamak isterseniz de ince yapılı olanlarını tercih etmelisiniz. Yüzünüzde gizlemek istediğiniz kusurlarınız varsa BB krem, renk eşitsizleri ve kızarıklıklar bulunuyorsa da CC kremi tercih etmenizi öneririz. Böylece cildiniz daha sorunsuz ve pürüzsüz görünecek.



AYDINLIK CİLTLER

Yok gibi ten makyajının yanı sıra canlı ve aydınlık bir görünüm de ön planda olacak. Rutin cilt bakımınızı aksatmadan yaparak cildinizi zaten sağlıklı bir hale getireceksiniz. Üzerine uyguladığınız makyaj da güzel görünmeniz sağlayacak. Aydınlık cilt için bir diğer nokta ise highlighterlar oluyor. Toz ya da likit formları bulunan highlighterlardan sevdiğiniz bir rengi edinip, makyaj çantanıza atmalısınız. Aşırı derecede uygulamamaya ve doğal durmasına özen göstermelisiniz.



DOĞAL KAŞLAR

Kaşlarda microblading popülerliği sürse de yeni yılda doğallık ön planda olacak. Kaşlarınızda boşluklar varsa ya da seyrekse kaş farı, maskaralarıyla doldurabilirsiniz. Burada dikkat etmeniz gereken nokta doğal görünümü ön planda tutmak olmalıdır. Kaşlarınızın doğal renk tonuna uygun bir seçim yapmalı ve hafif şekilde uygulamalısınız. Düzenli olarak tarayarak dağınık bir görünüm yaratabilir, daha doğal durmasını sağlarsınız.



PARLAK DUDAKLAR

Evet artık mat rujların devri kapandı, trendler arasında parlak dudaklar yer alıyor. Lipglosslar bu senenin özellikle yaz aylarında sıkça kullanılacak kozmetik ürünlerinden diyebiliriz. Dolayısıyla şimdiden makyaj çantanıza eklemenizde fayda var. Dudakları daha dolgun ve sağlıklı gösteren lip glossların özellikle açık renklerini tercih etmelisiniz. Uygulamadan önce dudaklarınıza peeling yaparak daha etkili bir sonuç elde edebilirsiniz.