Dior ve Givenchy fabrikalarında el dezenfektanı üretiliyor
GÜZELLİK

Dior ve Givenchy fabrikalarında el dezenfektanı üretiliyor

Dior, Givenchy, Louis Vuitton, Fendi ve Celine gibi lüks moda markalarını bünyesinde bulunduran LVMH şirketi, Fransız sağlık yetkililerine ücretsiz hidroalkolik jel sağlamayı taahhüt etti.

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Mart 2020

Zeynep Gürer

Giderek daha belirsiz ve yaygın bir hal almaya başlayan corona virüs salgınına karşı savaşmak için şirketler ellerinden geleni yapıyor. Lüks devi Fransız şirket LVMH'nin başkanı ve dünyanın en zengin ikinci adamı olan Bernard Arnault, yeni bir adım atarak el dezenfektanı üreteceklerini duyurdu.

Fransa'nın mevcut rakamlarına bakıldığında 5 bin 400'den fazla teyit edilmiş corona virüs vakası bulunuyor. LVMH bugün itibariyle Christian Dior, Givenchy ve Guerlain gibi markalar için makyaj ve koku üreten tüm üretim tesislerini hidroalkolik jel / el dezenfektanı üretmeye adayacak.

Başka ülkelere olduğu gibi Fransa'da da el dezenfektanı gittikçe azalıyor. LVMH'nin girişimi, alkol içeriği yüzde 60'ın üzerinde olduğunda virüsleri öldürdüğü tespit edilen hidroalkolik jelin ücretsiz ve özellikle Paris hastanelerine öncelik olarak bağışlanacağı anlamına geliyor.

LVMH'den yapılan açıklama şöyle denild; "Bu girişim sayesinde LVMH, Fransa'da ürün eksikliği riskini ele almayı ve daha fazla sayıda insanın kendilerini virüse karşı korumak için doğru eylemde bulunmaya devam etmesini sağlamayı amaçlıyor"

LVMH'nin bu hafta 12 ton kadar üretmesi bekleniyor ve "Fransız sağlık yetkilileriyle bağlantılı olarak gerekli olduğu sürece" el jeli üretmeye devam etme sözü verdi.