Kuruyan ellerle başa çıkmak için 6 adım
GÜZELLİK

Kuruyan ellerle başa çıkmak için 6 adım

Covid-19 ile savaşımızda en önemlisi el temizliği ancak tüm bu hijyen kuralları arasında ellerimiz acil yardım sinyali veriyor...

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Nisan 2020

Son birkaç haftadır sıvı el sabunu veya dezenfektanı sıkça kullandığımız için ellerimizde yoğun etkilerini hissediyoruz. Tüm bu hijyen, elbette, koronavirüs pandemisi zamanında tam bir gereklilik olsa da, kuru ve çatlayan ellerimizi yumuşatmanın bazı ipuçlarını takip ediyoruz.

1- Bir gece el maskesini deneyin

Gece uyumadan önce, cömert bir parfümlü el kremi tabakası uygulayın ve daha sonra bir çift pamuklu eldiven takın. Bu neredeyse çatlamış cilt için rahatlama sağlayan yoğun bir 'el maskesi' yapmak gibidir.

2- Sadece kokusuz ürünler kullanın

Daha fazla tahrişi önlemek için, ağır parfümlü ürünlerden kaçının.

3- Açık havada egzersiz için eldiven

Açık havada egzersiz yapıyorsanız, eldiven giymek iyi bir fikir. Soğuk ve rüzgarlı hava cildi daha da kurutur.

4- Su içmeyi unutma

Serumlar ve kremler vücudu nemlendirmek için pek çok şey yapabilir ancak düzenli aralıklarla su içmek de cildi nemli tutar.

5- Temizlik yaparken koruyun

Evde kaldığımız süre, çoğumuzun kapsamlı bir bahar temizliğine girişmesi anlamına geliyor. Temizliğe başlamadan önce kendinize iyi bir eldiven edinin. Çoğu ev temizlik ürünü cildinize zarar verebilecek kimyasallar içerir ve evet, tahmin ettiğiniz kuruturn. Çözüm? Bu lastik eldivenleri giymenin zamanı geldi.

6- Uzman yardımı alın

Elleriniz fazlaca tahriş olmuş ve ağrıyarak hayatı gerçekten zorlaştırıyorsa. (Ve kesinlikle yukarıdaki adımları takip ettikten sonra) Son olarak bir dermatologa başvurun.