Karantinada makyaj yapmak mı cildi dinlendirmek mi?
GÜZELLİK

Karantinada makyaj yapmak mı cildi dinlendirmek mi?

Karantina döneminde evde makyaj yapma konusunda uzmanlar ikiye bölündü. Kimi cildi dinlendirmek gerektiğini savunurken kimi de makyajın motivasyonu yükselttiğini söylüyor. Peki ya siz hangisini seçeceksiniz?

GÜNCELLEME TARİHİ: 16 Nisan 2020

Son zamanlarda Instagram'dan gördüğümüz kadarıyla makyaj yapmak havalı bir şey olmaktan çıktı. En azından karantinadayken. Internette gezinirken sürekli "cildinizin sosyal izolasyonda iken nefes almasına izin verin" ve "küresel kriz sırasında mükemmel görünmenize gerek yok!" gibi cümlelerle karşılaşıyoruz. Ama kimi zaman makyaj yapmak insanı mutlu ediyor ve enerjisini yükseltiyor. Karantinada onları ayakta tutan ve motivasyon sağlayan tek şeyin makyaj olduğunu söyleyen kadınlar da mevcut.

Peki siz karantinada makyaj yapanlardan mısınız?

Bazı uzmanlara göre makyaj yapmak bize kendimizi daha iyi hissettiriyor ve mutluluk hormonu salgılamamızı sağlıyor. Harvard Üniversitesi'nin 2017 yılında yaptığı "Ruj Etkisi" adlı çalışmaya göre makyaj yapan insanların sadece daha yüksek bir özgüvene sahip olmadıkları, aynı zamanda kendilerini daha iyi bir durumda gördükleri ortaya çıktı.

Öte yandan bazı uzmanlar da "Rutininiz bozulduğunda, benlik duygusunu kaybedebilirsiniz, çünkü sizi yapan her şey aniden değişiyor" diyor ve ekliyorlar "Günlük rimel veya ruj uygulaması bir yabancıya anlamsız gelebilir, ancak aniden onu kaybetmek "kendi duygularınıza bir darbe olabilir." Karantinada makyaj yapan bazı kadınlar da günlük rutinleri takip etmenin, dört duvarın dışındaki her şeyin tahmin edilemez olduğu bir zamanda güçlü bir kontrol hissi verdiğini söylüyorlar.

Doktorların bir kısmı "Sizi zihinsel olarak iyi hissettiren bir makyaj rutinini uyguluyorsanız, kendinizi fiziksel olarak iyi hissedersiniz. Çünkü kendinizi parlatırken, beyniniz dopaminle (iyi hissettiren kimyasal olarak bilinir) taşınır ve mevcut ruh halinizi yükseltmenize yardımcı olurken aynı zamanda geleceğe daha pozitif bakmanıza yardımcı olur.

Öte yandan bazı uzmanlar ve doktorlarsa cildimizi bu kadar dinlendirecek başka bir zaman bulmamızın zor olduğunu, en azından evlerimizde karantinada olduğumuz şu günlerde kendimize bu iyiliği yaparak yüzümüzü rahat bırakmamız gerektiğini düşünüyorlar.

Peki ya siz karantinada makyaj yaparak modunu yükseltenlerden mi yoksa cildini dinlendirerek mutlu olmayı seçenlerden misiniz?