Chanel'in couture şovu cesur güzelliğe dönüşü işaret ediyor
GÜZELLİK

Chanel'in couture şovu cesur güzelliğe dönüşü işaret ediyor

Chanel'in Sonbahar/Kış 2020 Couture koleksiyonu karantina sonrası güzellik ilhamının eksikliğini duyan herkes için ilham kaynağı.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Temmuz 2020

Küresel pandemi fiziksel defilelerde geçici bir durma ile bu yılki couture haftasını diğerlerinden farklı kıldı. Couture Moda Haftası'nın ilk dijital versiyonunda tasarımcıları koleksiyonları tamamen yeni bir şekilde sundu.

Fevkalade ortamların, müzik parçalarının ve sosyal medya fırtınalarının yanı sıra, güzellik büyük ölçüde spot ışığından uzaklaştı. Couture şovlarının genellikle inanılmaz saçlar ve iş dünyasındaki en saygın sanatçılar tarafından hayal edilen makyaj ifadelerinin hazinesi olduğu durumlarda, bu sezonun dijital sunumları özellikle büyük ölçüde farklı sosyal mesafelere bağlı olarak eksikti.

Ancak, karantina sonrası güzellik ilhamının eksikliğini duyan herkes için, Chanel'in Sonbahar/Kış 2020 Couture koleksiyonu ortaya çıktı. Yaratıcı yönetmen Virginie Viard, "La Palace'dan şafak vaktı çıkan bir punk prensesi hayal ettim" diyerek, Karl Lagerfeld'in cesur coşkusundan Gabrielle'in ince zevkinden daha fazla ilham aldığını gösteriyordu.

Chanel küresel yaratıcı makyaj ve renk tasarımcısı Lucia Pica, koleksiyon için sıvı eyeliner için güçlü bir makyaj sundu. Dramatik çizgiler, "derin, karanlık ve sofistike bir dudakla" birleştirildi ve makyaj için punk bir tutum sergiledi. Göz kapakları ve kapak ve elmacık kemiklerinin üstünde aynı ilhamı bir kez daha ortaya koyuyor.