Güneşte hissettiğin yaşta kal
GÜZELLİK

Güneşte hissettiğin yaşta kal

Daylong sadece UV değil IR (kızılötesi) ışınlardan da koruyarak lipozomal sistemi ile güneşte hissettiğiniz yaşta kalmanızı sağlıyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Temmuz 2020

Güneş, enerji, ısı ve aynı zamanda yaşam kaynağımızdır. Son yıllarda, güneşin derideki olumsuz etkilerinin fark edilmesiyle, güneşten korunma daha da önem kazanmıştır. UV filtreleri içeren güneş koruyucular tercih edilmektedir. Ancak IR (kızılötesi) ışınlar, UV ışınları gibi erken deri yaşlanmasını tetikleyebilmektedir. Güneş koruyucularda, deri yaşlanmasını daha fazla önleyebilmek için UV'nin yanısıra IR'yi de bloke eden yeni stratejiler geliştirilmelidir.

Daylong'un her cilt tipi için farklı ürünleri UVA, UVB ve IR ışınlarının yol açabileceği hücre hasarı ve cilt yaşlanmasına karşı klinik çalışmalarla da desteklenen yüksek seviyede koruma sağlar.

UV koruması yanında IR koruması sağlayan bir güneş kremi kullanarak güneşte hissettiğiniz yaşta kalmak mümkün.

Güneş koruyuculardaki UV filtrelerin kalıcılığı da önemlidir. Daylong serisinde UV filtrelerin eşit dağılımını sağlayan, dayanıklılığını (stabilitesini) artıran ve cildin bariyer fonksiyonunun uzun süreli korunmasını destekleyen, gelişmiş bir teknoloji olan lipozomal sistemden de yararlanılmaktadır. Lipozomal sistem sayesinde daha uzun süreli güneş koruma sağlanır.

Dermatolojik olarak da test edilmiş Daylong güneş koruyucuları parfüm içermemektedir. 2 Parfüm kaynaklı, olası hassasiyet ve alerji riskini ortadan kaldırarak güneşin keyfini çıkarmaya yardımcı olur.

Cilt tipine uygun güneş koruyucu seçmek çok önemlidir. Daylong serisinde suya ve terlemeye karşı dayanıklı olan Daylong Extreme SPF 50+ hassas ciltlerde de rahatlıkla kullanılabilirken, yüz ve vücut kullanımına da uygundur. İçeriğinde bulunan aloe vera ve E vitamini ile cildin beslenmesine yardımcıdır. Daylong Sensitive Face Gel Fluid SPF 30, ekstra hafif su bazlı bir forma sahiptir. Cilt tarafından hızla emilirken, makyaj altı bazı olarak da kullanılabilir. Daylong Sensitive Spray SPF 30, özellikle sprey formu sayesinde ulaşılması zor bölgelere, tüylü deriye kolay uygulanır. Spor aktivitelerine de uygundur. Doz ayarlı pompalı Daylong Kids SPF 50+ ise çocuklara doğru miktarda kullanımı sağlayarak, lipozomal sistem sayesinde de uzun süreli güneş koruması sunar.

Yaşam boyu güneşe maruziyette artış, deride ortaya çıkan kanser öncesi lezyonlar ve deri kanserindeki (aktinik keratoz ve invaziv skuamöz hücreli karsinom) artış ile ilişkilendilmiştir. Lipozomal özellikte, UVB ve UVA'ya karşı etkili olan Actinica Losyon'un derinin en çok güneş gören bölgelerinde ortaya çıkan kanser öncesi lezyonlar ve kanser üzerinde etkisi klinik çalışmayla da gösterilmiştir. Özellikle, yüksek risk grubundaki organ nakli hastalarında melanoma (cilt) dışı kanser gelişimini önleyici etkiye sahiptir.

*Güneşe bağlı cilt yaşlanmasını önleyebilir.

1- Cho S, ve ark. Kızılötesi Işınlar ve Isının İnsan Derisinde Yaşlanma Üzerine Etkileri J Investig Dermatol Symp Proc. 2009 Aug;14(1):15-9.

2- Galderma formülasyon savı.

3- Keisham C. ve ark. Güneş koruyucular: UV ışınlarının ötesinde düşünme zamanı Pigment Int. 2018; 5:78-82.

4- Daylong™ Sensitive Face Gel SPF30 Onaylı Ürün Bilgisi.

5- Data on file. Galderma S.A., Switzerland.

6- Daylong™ Extreme SPF 50+, Daylong™ Kids SPF 50+ Lipozomal Güneş_Koruyucu ve Actinica® Lotion Onaylı Ürün Bilgisi.

7- Ulrich C, ve ark. Düzenli Güneş Koruyucu Kullanan Organ Nakli Hastalarında Melanoma Dışı Deri Kanserinden Korunma: 24 aylık, prospektif-vaka-kontrol çalışması, : Br J Dermatol. 2009 Nov;161 Suppl 3:78-84.