Yeni dönemde bakım
GÜZELLİK

Yeni dönemde bakım

Pandemiden ciddi anlamda etkilenen güzellik sektörü, yasakların kalkması ve kliniklerin yeniden açılmasıyla kendini yenilemek isteyenlerin yardımına koşuyor.

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Temmuz 2020

İsmail Polat

Pandemiyle yaşanan değişimi ve tüm yenilikleri Nişantaşı'ndaki La Clinic'den Dr. Ozan Özcan ile konuştuk. 2009'da açılan La Clinic'de ameliyatsız gençleşme ve güzelleşme yöntemleri, saç ekimi ve tedavileri, estetik cerrahi konsültasyonları, diş estetiği, cilt bakım ve tedavileri yapılıyor.

Yeni döneme nasıl hazırlandınız?
Bizler hijyen koşullarını en üst düzeyde uygulamak zorunda olan bir sektörde hizmet veriyoruz. Bu daha önce de böyleydi. Elbette pandemi ve sonrasında, Sağlık Bakanlığı ve bilim kurulunun belirlediği kurallar çerçevesinde kişisel ve kurumsal önlemlerimizi en üst seviyede alıp, konuklarımızı ağırlıyoruz. Düzenli dezenfekte işlemleri, personelimizin kişisel hijyeni, bakımı ve testler, ziyaretçilerimiz için aldığımız önlemler sayesinde herhangi bir Covid-19 vakası oluşumuna izin vermeden hizmetimize devam ediyoruz.

Kliniğinizde hangi işlemler yapılıyor?
Ameliyatsız gençleşme ve güzelleşme yöntemleri dediğimiz medikal estetik uygulamaları, saç ekimi ve tedavileri, estetik cerrahi konsültasyonları, diş estetiği, cilt bakım ve tedavileri yapılıyor. Ayrıca sağlıklı yaşam bölümünde pilates derslerimiz var.

Açılış sonrası ilgi nasıl?
Salgının ruh sağlığımız üzerindeki olumsuz etkisi, özellikle cildimize ve saçlarımıza da yansıdı. Cilt problemleri ve saç dökülmeleri, başvuran hastalarımızın en sık dile getirdikleri şikayetler arasında. Bu sorunların önüne geçip, kalıcı hale gelmemelerini sağlamak önceliğimiz. Kişilerin kendilerini daha iyi hissetmelerine ve sağlıklı yaş alma süreçlerine destek olmak için yaptığımız güzellik uygulamalarına olan talep de arttı.

Koronavirüs sonrası hangi işlemler popüler oldu?
Ayakta yapılabilen medikal estetik işlemlerine ve saç tedavilerine ciddi bir talep var. Kendilerini daha sağlıklı hissetmek isteyen hastalarımız, bu anlamda sıkça bizden destek alıyorlar. İnsanlar bu süreçte bir yandan kişisel gelişim ve farkındalıkları için yatırım yaparken, daha dinç ve dinamik görünmek için de bize başvuruyorlar.

La Clinic'te en sık hangi işlemler yapılıyor?
Son dönemde kök hücre tedavileri ilk sıralarda yer alıyor. Zamana veya dış etmenlere bağlı olarak hasar gören dokunun onarılması için vücudumuzda bulunan kök hücrelerden yardım alıyoruz. Ameliyatsız gençleşme yöntemleri arasında, son yıllarda sıkça uyguladığımız güvenilir ve tercih edilen bir yöntem. Hücre yenilenmesini ve onarılmasını sağlayan bu kök hücreler ile 10 yaş gençleşen hastalarımız var.

Karantina dönemi sonrasına dair vereceğiniz tavsiyeler neler?
Kişinin kendisiyle baş başa kaldığı karantina sürecinde zihin, beden ve ruh sağlığının bir bütün olarak uyumlu olması çok önemli. Cilde yatırım yapıp sağlıksız beslenmek veya kişisel gelişime özen gösterip cildi ihmal etmek bu dengeyi bozuyor.

Sağlıklı yaş alma hali, bütünsel bir yaklaşım ile mümkün olabilir. Bu sebeple, uzun vadede cilt kalitesini artıran uygulamalara yönelmek, fiziksel olarak mutsuzluk yaratan bölgesel sorunlara çözüm getirmek hem fiziksel hem de ruhsal sağlığımıza iyi gelecektir.

En önemli tavsiyemiz; hangi uygulama için olursa olsun, Sağlık Bakanlığı tarafından denetlenen, uzman hekimlerin denetiminde olan ve hijyen koşullarını yerine getiren ruhsatlı merkezlerin tercih edilmesi.