Estetikte güncel takip
GÜZELLİK

Estetikte güncel takip

Ayşenur Dinçer Hanağasıoğlu ile Medica markasını günümüz teknolojisiyle birleştiren ve estetik alana taşıyan Medica Clinic Esthetics hakkında konuştuk.

GÜNCELLEME TARİHİ: 10 Temmuz 2020

Pelin Hasçalık

Uzun yıllardır sağlık alanında hizmet veren Medica gibi güçlü bir markanın tecrübesini güzellik alanına taşıyarak Medica Clinic Esthetics'i yaratma hikayenizden bahseder misiniz?
Medica Tıp Merkezi olarak 20 yıldır dünyada en son çıkan cihazları Türkiye'ye ilk defa biz getirdik. İleri teknoloji ve alanında en yetkin hekimlerle çalışıyoruz ve bu sayede hastalarımıza en üst düzey hizmeti verebilmenin gururunu yaşıyoruz. Medica Clinic Esthetics'i kurma hikayemiz ise esasında beş yıl önceye dayanıyor. Bir aile yemeğinde, "Tıp Merkezi'nde hastalarımıza sunduğumuz güzel hizmeti neden estetikte de yapmayalım?" sorusuyla başladı her şey. Bunun üzerine ciddi bir araştırmaya girdim. Yurtdışındaki fuarlara katıldım, cihaz tanıtımlarının olduğu workshop'lara girdim, medikal estetik hekimleriyle defalarca sohbet ettim, plastik cerrahlarla görüştüm. Sadece ameliyat değil, günümüz teknolojisini kullanarak ameliyatsız estetikte neler yapabileceğimizi araştırdım. Kısmet 2020 yılınaymış... Tüm bu araştırmaların sonucunda son çıkan cihazlar ve en yetkin hekimler ile danışanlarımızın olmak istedikleri gibi görünmelerine yardımcı olmak için en üst düzey hizmeti vermeye başladık. Burada çok önemli olduğuna inandığımız bir konuyu daha eklemek istiyorum: Danışanlarımız ciltlerini bize emanet ediyor, kliniğimizde her işlem öncesi Dermatolog Dr. Eda Kıroğlu tarafından hastalara konsültasyon yapılarak, uygulanacak estetik işlemin güvenliğinden ve başarısından emin oluyoruz.

Dünyaca ünlü cilt bakım markası Sisley ile yaptığınız işbirliği doğrultusunda ne gibi hizmetler vereceksiniz?
Sisley markası ile tanışmam 16 yaşındayken gerçekleşti. Atopik dermatit bir cilde sahip olduğum için özellikle genç kızlık dönemimde çok sıkıntı çektim. Kullanabildiğim tek kozmetik ürünü Sisley'di ve markaya olan güvenim o yaşlarda başladı. Yıllar içinde farklı markalar kullansam da hep geri döndüğüm ve vazgeçemediğim tek marka Sisley olmuştur. Tahmin edebileceğiniz gibi Medica Clinic Esthetics'de de Sisley kullanmamayı düşünmedim bile. Sisley ile yaptığımız uzun görüşmeler sonucunda, Medica Tıp Merkezi'nin bize sağladığı bir avantaj sayesinde, Türkiye'de ilk ve tek cilt bakım uygulama hakkını exclusive olarak bize vermeyi kabul ettiler. Henüz eğitim aşamasındayız. Sisley'in Uluslararası Eğitim Müdürü olan eğitmenimiz Paris'ten geldi ve şu anda estetisyenlerimizi eğitiyor. Eğitim deyince basit bir eğitim olarak algılanmasın lütfen; sadece Sisley cilt bakım ritüelleri eğitimi üç ay sürüyor ve değişik masaj teknikleri de bu eğitim sırasında estetisyenlere öğretiliyor.

Estetik ve güzellik alanında sizin kişisel anlamda ilginizi çeken en büyük yenilik ve buluş nedir?
Kişisel güzellik anlayışım doğal güzellikten yana. Bu nedenle vücudun kendi tamir mekanizmasını çalıştırarak kolajen ve elastin sentezini artıran, ameliyatsız doğal gençleşme sağlayan lazer örümcek ağı gibi sistemler özellikle ilgimi çekiyor. Diğer taraftan, cilt kalitesini artıran, rekonstrüktif tedavilerde de kullanılan, hem dermatolojik hem de plastik cerrahi alanında etkili kök hücre tedavilerini de çok başarılı buluyorum. Medica Clinic Esthetics olarak plastik cerrahi alanında birlikte çalıştığımız Doç. Dr. Tunç Tiryaki plastik cerrahide olduğu gibi kök hücre tedavileri alanında da dünyaca tanınan bir cerrahtır, kliniğimizdeki kök hücre uygulamalarını kendisi yapmaktadır.

Vücut şekillendirme anlamında klinikte en sık tercih edilen uygulamalar hangileri?
Yaptığımız araştırmalar sonucunda karar kıldığımız cihaz ile yağ dokusunun etrafındaki fibroblastların elastikiyeti yeniden sağlanarak selülit görüntüsü azaltılıyor, radyofrekans ile cilt altı dokusu ısıtılarak yağlar eritiliyor. Bu sayede incelmenin yanında sıkılaşma da sağlanıyor, ayrıca selülit görüntüsü azaltılarak vücut şekillendirmedeki en önemli üç sorun tek cihazda çözülebiliyor.

Projelerinizden biri de Medica Men markası. Biraz anlatır mısınız?
Estetik deyince akla her zaman kadınlar geliyor ancak günümüzde erkekler de en az kadınlar kadar bu konuya meraklı ve bunu çok takdir ediyoruz. Medica Clinic Esthetics'i kurarken cinsiyetsiz olmasına özen gösterdik. Erkeklerin de dolgu, botoks, ameliyatsız estetik, plastik cerrahi ve saç ekimi alanında tüm hizmetlerimizden rahatlıkla faydalanabilmelerini düşünerek kliniği buna uygun olarak tasarladık.

Medica Clinic Esthetics'te de Medica Tıp Merkezi'nde olduğu gibi sanatı sahiplenen faaliyetleriniz olacak mı?
Medica Tıp Merkezi'nin sahibi, babam Dr. Murat Dinçer'in ressam olan dedem Mahmut Dinçer anısına düzenlediği resim sergileri Medica Clinic Esthetics'te de devam edecek, ancak Pazar konserlerinin vazgeçilmez adresi Medica Tıp Merkezi olmaya devam edecek. Şu anda da kliniğimizin duvarlarını ünlü Türk ressamların eserleri süslüyor.

Pandemi sonrası yapılan yenilikler neler? Bu düzene adapte olmak için ziyaretçilere önerileriniz var mı?
Kliniğimizi üç ay etkili nano teknoloji ürünü özel bir dezenfeksiyon sistemi ile dezenfekte ettiriyoruz. Herkesin artık bildiği üzere sosyal mesafe ve maske kullanımı Covid19'dan korunmanın en önemli silahı. Bu nedenle, aynı anda tek danışan kabul ediyor, personelimizin koruyucu giysi, siper, gözlük ve tabii ki maske kullanmasını mecburi tutuyoruz. Her işlem sonrası odalar UV-C lambalar ile dezenfekte edilirken, işlem sırasında da ameliyathane dezenfeksiyonu sağlayan özel havalandırma cihazı ile işlem odalarının dezenfeksiyonu sağlanıyor.