Kış Bakım Raporu
GÜZELLİK

Kış Bakım Raporu

Kuru cilt, sert eklemler, çatlamış dudaklar? Tepeden tırnağa kargaşa yaratan kışa merhaba deyin. Kimin patron olduğunu göstermek için, dermatologların soğuk günlere karşı  cildi bir şekilde nemli tutmak adına tavsiyelerine kulak verin. Kaşlarınızdan ayakl

GÜNCELLEME TARİHİ: 27 Kasım 2020

1) Hala SPF'ye İhtiyacınız Var


"Sırf kış geldiği için güneş kremini bırakmanız anlamına gelmez. Kışın etrafta daha az UVB varken, UVA seviyeleri (veya dermatoloji dünyasında bilindiği şekliyle UV) cildimizi yaşlandıracak kadar güçlüdür. Cildinizi yaşlanma etkilerinden korumak istiyorsanız, özellikle tüm yıl boyunca yüksek UVA derecesine sahip bir güneş kremini öneririz. UVB, D vitamini üretimini uyardığından, bu oran kış aylarında düşebilir ve gerekirse ağızdan D3 vitamini takviyesi yapabilirsiniz. "

2) Profesyonel Cilt Bakımına Geri Dönüş Zamanı


Kış, cilt tedavileri için yılın en harika zamanı. Yaz aylarında peeling ve lazer tedavisi konusunda her zaman dikkatlı olmalıyız. Bu tür prosedürlerden önce veya sonra güneşe maruz kalınması durumunda, istenmeyen postinflamatuar hiper-pigmentasyon riski daha yüksektir. Dolayısıyla sonbahar ve kış bir fırsatı temsil eder.

3) Nem Oranını Korumak

Soğuk havanın ve kapalı alanlarda ısıtma sistemlerinin de devreye girmesiyle cildiniz daha kuru ve genellikle daha hassas hale gelecektir. Gün boyunca su içtiğinizden emin olun, kahvenizi harika antioksidan etkileri olan yeşil çayla değiştirin. Nazik bir cilt temizliği seçin, cilt bariyerinizin olabildiğince sağlıklı olması gerekir, böylece nemi de koruyabilir. Genel bir kural olarak, cildiniz yıkandıktan sonra gerginleşirse, kullandığınız temizleyicinin cilt bariyerinizi bozuyor olması muhtemeldir. Cildin yıkandıktan sonra sakin ve nemli hissetmesi gerekir.


4) Dudakları 'Egzamadan' Koruyun


Çatlamışn dudakları gün boyu yalamak yalnızca kuruluğu şiddetlendirir ve" egzama "olarak adlandırılan duruma neden olabilir. Domates gibi bazı yiyecekler çatlamış dudakları tahriş edebildiğinden, özellikle yemek yemeden ve bir şeyler içmeden önce dudaklarınızın her zaman etkili bir merhemle nemlendirdiğinizden emin olun.Kayak yapıyorsanız, dudakların güneş yanığına karşı savunmasız olduğunu da unutmayın. Çinko oksit harika bir fiziksel güneş koruyucudur ve UV'yi yüz ve dudaklarınızdan uzaklaştırmaya yardımcı olur.

5) Kuru, Çatlamış Elleri Önleyin


Ellerin kış aylarında çatlama ve ağrıma riski çok yüksek. Sürekli ellerimizi de yıkadığımız bu dönemde, kış aylarında sık sık ellerimiz aslında doğal nem dengesini kaybeder.Geceleri pamuklu bir eldivenle el kreminizi uyguladıktan sonra uyuyabilirsiniz. Birkaç geceden sonra cilt bariyeri iyileşmeye başlar ve aradaki fark genellikle şaşırtıcıdır.

6) Ayaklarınızı Atlamayın


Ayaklar genellikle kış aylarında kurur ve çatlar. Sıklıkla peeling yapmak ve etkili bir nemlendirici uygulamak her zaman yardımcı olur, ancak çoğu kişi için gün içinde bunu yapacak yeterli saat yoktur. O nedenle haftanın evde spa gününde mutlaka ayakları da mutlaka programa ekleyin. Hindistancevizi yağı, 2 damla çay ağacı yağı ve ılık suyla hazırlayacağınız karışımda ayaklarınızı 5 dakika kadar beklettikten sonra masaj yaparak hafif bir topuk taşıyla ovun. Kış boyu kapalı kalan ayaklarımızdaki olası mantar riskini azaltan çay ağacı yağı ve gereken yumuşamayı sağlayan hindistancevizi yağı evde rahatça bulabileceğiniz ayrılmaz ikili.

7) Nemlendirmek için Banyo Zamanını Tercih Edin


Sıcak bir duş ya da küvet, kuru kış cildine bir armağandır. Sadece cilde zarar veren stres hormonlarının atılması için çok önemli bir rahatlama sağlamakla kalmaz aynı zamanda banyolar cildi nemlendirmek için harika bir fırsattır. Sıcak suyun ardından açılan gözenekleri temizlemek ve ardında da nemlendirmek oldukça iyi bir rutin olacaktır.