İspanyol Gençlik Işıltısı ile doğal güzellik
GÜZELLİK

İspanyol Gençlik Işıltısı ile doğal güzellik

GÜNCELLEME TARİHİ: 9 Aralık 2020

Doğallık arayışı
Günümüzde insanlar her konuda doğallık arayışında. Cilt kalitesini ve doğallığını ön plana çıkaran yeni nesil ürünler daha çok tercih ediliyor. Ayrıca, yoğun iş temposu ve sosyal hayattan dolayı insanlar herhangi bir kozmetik işlem yapıldığının belli olmasını da istemiyor. Bu nedenle dermokozmetik uygulamalar alanındaki yenilikleri Uzm. Dr. Özlem Köse'ye sorduk.

Sizin de değindiğiniz gibi insanlar doğal güzelliğe önem veriyor. Bu nedenle yaptığımız uygulamalarda mimiklerin ve ifadelerin tümüyle kaybolmasını istemiyoruz. Kombinasyon uygulamaları ve ufak dokunuşlar ile insanların doğal güzelliğini bozmadan cilt kalitesini arttırabiliyoruz. Dolgu, botulinum toksin ve cihaz uygulamalarının etkinliğinin uzun sürmesi ve kendi dokumuzun tetiklenerek bu uygulamalara olan ihtiyacı azaltabilmek amacıyla mezoterapi işlemi ile cildi beslemeyi tercih ediyoruz. Ben de bir çok meslektaşım gibi yeni nesil mezoterapi ürünlerini kullanmaya başladım. Bunun nedeni teknoloji geliştikçe ortaya çıkan ürünlerin bizim ve hastalarımızın taleplerini daha iyi karşılayabilmesidir. Hastalarım çoğunlukla cilt kalitesini arttıran ve sonuçlarını kısa sürede görebilecekleri işlemleri istiyorlar. Bu nedenle son dönemde popüler olan İspanyol Gençlik Işıltısını (Facebotolift uygulaması) tercih ediyorum.

İspanyol Gençlik Işıltısı nedir?
Bize bu uygulama hakkında bilgi verir misiniz?

Sonuçlarından memnun kaldığım, severek uyguladığım İspanyol Gençlik Işıltısı hakkında bilgi ve deneyimlerimi sizlerle paylaşayım. İspanyol gençlik ışıltısı da denen facebotolift uygulaması botulinum toksin benzeri etkiyle kasların kasılmasını hedefleyerek alın, kaş arası ve göz çevresi bölgeleri başta olmak üzere yüzde oluşan mimik çizgilerinde azalma sağlanmasını hedefler. İçerdiği yüksek etkili peptitler sayesinde kırışıklıklarda düzelme gösterir. Liftimax Kollajen LF5®'i oluşturan beş farklı biyomimetik peptit, yüksek molekül ağırlıklı hyaluronik asit ve C vitaminiyle yüzde güçlü lifting etkisi amaçlar, kollajen sentezini tetikler ve sarkmayı azaltır. Ayrıca, etken maddeler arasında bulunan GABA da kasları gevşeterek botulinum toksin benzeri izlenen etkiyi destekler.

Sonuçta İspanyol Gençlik Işıltısı ne yapar ve kimlere uygulanır?
İspanyol Gençlik Işıltısı (Facebotolift) uygulamasının içeriğindeki özel ajanlar ile ilk seanstan itibaren nem ve parlaklığın yanı sıra lifting etkisi de sağlar. Düzenli yapılan uygulamalar ile ince kırışıklıklarda da azalma gösterir. Yaz sonunda ortaya çıkan güneş maruziyetine bağlı oluşmuş ciltteki mat ve kuru görünümü tedavi etmede yardımcıdır. Son yıllarda leke tedavisinde de cilt kalitesinin arttırılmasının önemi üzerinde durulmaktadır. Bu uygulamanın önemli avantajlarından biri de işlemin kısa sürede yapılabilmesi sonucunda iş ve sosyal hayata hızlı dönüş imkânı sağlamasıdır. Facebotoliftin yapıldığı bölgeler esas olarak yüz, boyun ve dekoltedir. Kadın veya erkek cilt kalitesinin artması istenen yaş gruplarında tercih edilebilir. Facebotolift uygulamasının gösterilmiş belirgin bir yan etkisi saptanmamıştır. Dermokozmetik uygulamalar konusunda tecrübeli doktorlar tarafından uygulanmalıdır.

Yüz ve boyun çizgilerinde azalma, ciltte parlama, sıkılık ve lifting isteyen hastalarıma facebotolift uygulamasını öneriyorum.