Sağlıklı Bir Cilt İçin 10 Basit Adım
GÜZELLİK

Sağlıklı Bir Cilt İçin 10 Basit Adım

Güzellik endüstrisi bugün muazzam bir seçenek yelpazesine sahip. Ancak bildiğimiz gibi cilt sağlığımız sadece kullandığımız ürünlere bağlı değil. Sağlıklı bir diyet ve yaşam tarzı, uygun bakım ve iyi uykudan bahsetmek de cildimiz için oldukça önemli. Öyle

GÜNCELLEME TARİHİ: 28 Aralık 2020

1. Tuz alımınızı azaltın. Yüzdeki ödemin yanı sıra, vücuttaki büyük miktarda iyot, cildi akneye yatkın kişilerde kızarıklığa neden olabilir.

2. Makyaj temizleyiciyi buzdolabında saklayın. Soğuk, göz altındaki şişkinliği ve koyu halkaları azaltmaya yardımcı olur ve ayrıca göz çevresindeki cildi uyarır.

3. İyi bir cilt sadece genlere değil, aynı zamanda onu olumsuz çevresel etkilerden ne kadar etkili bir şekilde koruduğunuza da bağlıdır. Her kadın ultraviyole ışınlarının yıkıcı etkilerini bilir. Bu nedenle, SPF korumasını hatırlamak önemlidir: gerekli miltarda her mevsim minimum güneş kremi kullanmak cildinizi koruyacaktır.


4. Sırt üstü uyuyun, vücut sıvısının doğal drenajına yardımcı olurken "kırışık" bir cilt ile uyanmazsınız ve cildiniz dinlenmiş görünür.

5. Yılda 4 kez profesyonel yüz masajını atlamayın. Mevsimler değiştikçe cildinizin bakım ihtiyaçlarını karşılayacak ve cildinizin görünümünü ve tonunu her zaman iyileştirecektir.

6. Cilt ovma gereçlerinizi haftada 1-2 kez kullanın. Ölü cilt pullarını temizler ve kremin olabildiğince derinlemesine nüfuz etmesini sağlaya oldukça da rahatlatıcı bir bakımdır. Cildi temizledikten sonra, sabahları nemlendirici ve akşamları besleyici kremler uygulayarak cildinize gereken bakımı sağlayın.

7. Geceleri ısıtıcıları kapatın. Sıcak bir ortamda uyumak sabahları şişmiş bir yüz ve gözlerin altındaki torbaların aslında büyük bir nedeni.


8. Bakım sonrası yüzü sıcak bir havlu ile kapatırsanız, maskeler cilde daha iyi nüfuz eder.

9. Göz torbalarından ve şişiklerinden kurtulmanın mükemmel bir yolu, göz çukuru kenarı boyunca burundan şakaklara doğru parmak uçlarınızla gözlerin altına masaj yapmaktır.

10. Çinko içeren yiyecekleri ne kadar çok tüketirseniz, deri döküntüleri o kadar azalır. Sonuçta, döküntüler, patojenik bakterilerin dermise girmesinin bir sonucudur ve çinko, bağışıklık sisteminde bunlarla mücadelede ana rolü oynar.