Hız ve Mesafe
GÜZELLİK

Hız ve Mesafe

Cilde kısa sürede maksimum fayda sağlayan yeni bakımların olmazsa olmazı, hız ve mesafe kuralları. Pelin Hasçalık

GÜNCELLEME TARİHİ: 6 Ocak 2021

Cildimizi yeni yıla hazırlarken en büyük motivasyon kaynağımız,doğru yapılan estetik ve güzellik uygulamalarıyla gelen sağlıklı yaş alma fikri. Günümüz şartlarına uygun, klinik ortamda 20 dakika gibi kısa bir sürede yapılan multivitamin uygulamaları, ortalama 6 ay boyunca sağlıklı, parlak ve genç bir görünüm vadediyor.Avşar Klinik Kurucu Ortağı Dr. Dilek Avşar, yaşadığımız pandemi sürecinin cildimizi de etkilemesinin kaçınılmaz olduğunu söylüyor; "Maske takmak, zorunlu olarak evde kalmak ve maddi kaygılar stres yaratıyor. Buna bağlı olarak son dönemde ciddi cilt problemlerinin ortaya çıktığını söyleyebilirim. Bugüne dek akne problemi yaşamamış kişilerde dahi bu sorunu gözlemlemeye başladık. Stres nedeniyle gözeneklerinin açıldığını, ciltlerinin sarktığını gözlemleyen danışanlarımızdan klinikte az vakit geçirebilecekleri, işlemi yapan kişiyle mesafeyi koruyabileceklerive uzun süre etkisini görebilecekleri işlemlerkonusunda talep almaya başladık. Biz de yeni normal düzende, güvenli bir ortamda her yaştan hastamızın ihtiyaçlarına cevap verecek hızlandırılmış bir multivitamin cilt bakım serisi hazırladık.

Tüm yaş gruplarına özel hazırladığımız multivitamin cilt bakımı, daha parlak ve gergin bir görünüm yaratmasının yanı sıra akne ve gül gibi cilt problemlerini de tedavi ediyor, gözenek sıkılaşmasına yardımcı oluyor, yaş aldıkça oluşan sarkmaların giderilmesini hedefliyor. Göz çevresi, ağız kenarı, boyun ve gıdı gibi bölgelere cerrahisiz müdahale ile 6 çeşit vitamin, mezoterapi ve lazer işlemi uyguluyoruz." Yaşlılığın cilt gözenekleriyle alakalı olduğundan bahseden Dr.Avşar, yaş aldıkça cildimizin yumuşamaya başladığını belirtiyor."Ciltteki gözenekler açıldıkça cilt yumuşar ve zaman içinde sarkmaya başlar. Açılan gözenekler cildin genel dinamik dengesini bozarak kan akışında yavaşlamaya neden olur. Böylece zamanla akne oluşumu, ciltte lekelenmeler ve zaman zaman da hassasiyet görülebilir. Son altı aylık süreçte de bunu gördük. Gelen kişilerin cildinde yumuşama, yorgunluk, matlaşma ve sarkma, buna ek olarak akne problemi gözlemledik. Çözüm olarak gözenekleri sıkılaştıran, cildin genç görünmesini destekleyecek bir uygulama tasarlamak istedik.Yüzün şeklini ya da mimikleri değiştirmeyen bu uygulama, klinikte tek seansla yapılıyor ve ciltteki kolajeni artırması sebebiyle botoks ihtiyacınıda erteleyerek, yılda bir defaya düşürüyor.

Dr. Avşar, 2021 estetik trendlerindeki hedefin, hücre bazında kalıcı gençliği oluşturmak olduğunu söylüyor. "Lazer, radyofrekans ve mezoterapi gibi her türlü estetik uygulamanın temel amacı cilt gözeneklerini sıkılaştırmaktır. Bu sebeple, cildin ihtiyacı olan amino asit, mineral, peptid ve değişik vitaminleri cilt altına enjekte ederek ya da dışarıdan yedirerek cilde nem sağlarız. Cilt altı destek dokularını artırarak yaşın ilerlemesinin olumsuz etkilerini azaltan multivitamin cilt bakım işlemi, anında etki göstermesinin yanı sıra yüzde herhangi bir şişlik oluşturmadığı için günlük hayata devam edebilmeyi de mümkün kılıyor.